Волинян переконливо просять вчасно платити аліменти

Волинян переконливо просять вчасно платити аліменти

Жителів Волинської області просять вчасно платити аліменти, щоб не потрапити під покарання, які відтепер передбачені для злісних неплатників. Зокрема, боржникам можуть заборонити залишати територію країни і відібрати право водіння транспортного засобу.

Про це йшлося під час круглого столу в приміщенні головного територіального управління юстиції у Волинській області 13 лютого, передає ІА Волинські новини.

Заступник начальника Головного територіального управління юстиції, начальник Управління державної виконавчої служби Сергій Харченко розповів, що 6 лютого 2018 року набрав чинності ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

«Якщо людина не сплачує аліменти більше 6 місяців, то виконавець має право позбавляти порушника права користуватися транспортним засобом, обмежити у праві перетину кордону і може винести заборону полювати та користуватися зброєю. Встановлюючи тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортним засобом, постанова скеровується у сервісний центр МВС і виконується спільно з патрульною поліцією.

Загалом на Волині є 2175 боржників, щодо яких будуть скеровані постанови. Це буде великий об’єм роботи, втім, вже перші постанови почнемо направляти через два тижні», - інформував Сергій Харченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Потрібна земля під будівництво міжнародних пунктів пропуску
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 14 лютого
Останні новини
Схожі новини