Потрібно лише бажання: як волинянка перетворила парковку під своїми вікнами у квітник. ФОТО

Потрібно лише бажання: як волинянка перетворила парковку під своїми вікнами у квітник. ФОТО

У місті на Волині Лілія Хмельовська стоянку для авто перетворила на квітковий рай.

Про це на сайті Район.Локачі пише Людмила Мельничук

«Йдучи вулицями Локач, завжди звертаю увагу на квітнички. Кожен по-своєму вражає своїм колоритом. Але дуже засмучує, коли бачу такі, де квітами «і не пахне», – пише жінка. 

«Там давно вже поселились кропива чи будяки різних сортів. І нікому до тих клумб, чи то «бур’янових розсадників», й діла нема. Саме тому приємно бачити квіткові місцини, де з ранньої весни й аж до морозів живе краса. Як-от квітничок Лілії Хмельовської, яка проживає на вулиці Миру у будинку, що навпроти школи. А раніше цей клаптик землі під її вікнами слугував стоянкою для чужих авто», – розповідає авторка. 

Кожного разу, коли наближалась до під’їзду чергова машина, було відчуття, що вона заїде просто у вікно квартири. Оте постійне гуркотіння двигуна не давало спокою, втомлювало. Тож одного дня прийняла остаточне рішення – зробити на цьому місці квітничок, – розповідає Ліля.

Спочатку, як каже любителька квітів, висадила троянди різних сортів. Пізніше до різнокольорового сімейства долучились фіалки, лілії, хризантеми, гладіолуси, айстри, юка, ромашки, петунія…

– В мене тут і петрушка є, й кріп. А ще – червоний бурячок, морква, перець – всього потрохи. Он ростуть помідори «Чері», - радо показує на кущики, обліплені дрібними червоними «кульками».

А неподалік – смородина та агрус, які мирно співіснують з квітами. В самому куточку розкошує собі деревце абрикоса. Таке сусідство, як не дивно, вдало гармонує.

– Тут за моїм задумом мали рости лише квіти. А є такий собі квітничок-універсал, після відвідин якого можна ще й борщику чи компоту зварити і я ним дуже тішуся, – всміхаючись квітникарка.

Хіба не спокусливо? Виявляється, окультурити занедбану діляночку землі біля рідного гніздечка не так вже й важко. Потрібне лише бажання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині платниками податків зареєструвалося понад 3 тисячі нових підприємців
Наступна новина Як на Волині готуються до морозів
Останні новини
Схожі новини