Повідомили, чому не варто зловживати лимонами

Повідомили, чому не варто зловживати лимонами

Лимони можуть бути дуже корисні, вони повні вітамінів, і вони можуть запобігти більшості хвороб, які можна собі уявити. Але є й серйозні побічні ефекти вживання лимонів.

Про них не заведено говорити, але експерти зібрали всі шкідливі властивості лимонів, щоб попередити вас про них, – повідомляє Радіо Максимум

Зіпсована зубна емаль

Дослідження показують, що вживання лимонного соку (лимон і вода) може викликати ерозію зубів. Так, лимонна вода може мати корисні властивості.

Але коли справа доходить до ваших білих зубів, завелика кількість цього соку може дати зворотний ефект. Згідно з іншим дослідженням, опублікованим Національним інститутом стоматологічних і краніофаціальних досліджень, забагато лимонного соку в раціоні може пошкодити ваші зуби.

Загострення виразок у ротовій порожнині

Дрібні виразки в роті можуть страждати від вживання лимонного соку. Якщо у вас проблеми з ротовою порожниною, саме, зі слизовою, почніть їсти лимони, і ви отримаєте справжню катастрофу.

Лимонна кислота в лимонах може погіршити ваші рани і навіть збільшити їх. Отже, переконайтеся, що ви не вживаєте лимони (або будь-які цитрусові, якщо на те пішло), якщо у вас є виразки в роті. Зачекайте, поки вони повністю заживуть.

Читати також: 8 причин вживати воду з лимоном вранці

Може викликати нудоту і блювоту

З огляду на те, що лимонний сік наповнений вітаміном С, важливо відзначити, що занадто багато поживних речовин може викликати нудоту, а в деяких випадках навіть блювоту.

Надлишок лимонного соку (більш ніж 2 лимони або 3 склянки розведеного лимонного соку) може привести до передозування вітаміном С. Хоча це не становить серйозної загрози, ваше тіло може спробувати вимити надлишок вітаміну С, викликаючи блювоту.

Може привести до частих позивів у туалет

Лимонний сік, особливо в склянці теплої води, може діяти як сечогінний засіб. Він може збільшити обсяг виділеної сечі, в результаті ви навіть можете відчути себе зневодненими. Це тому, що сік лимона позбавляє ваше тіло зайвої води. У цьому процесі він також може вимивати надмірну кількість електролітів і натрію через сечу.

Надмірне вживання лимонного соку також пов'язано з дефіцитом калію. Кислотні фрукти, такі як лимони, також можуть подразнювати сечовий міхур. Це може спровокувати цистит. Якщо ви страждаєте від цієї проблеми, уникайте лимонної води й інших кислотних фруктів протягом тижня і подивіться, чи покращаться ваші симптоми.

Може привести до надмірного вмісту заліза в крові

Ми знаємо, що вітамін С стимулює поглинання заліза. І занадто багато лимонів можуть привести до збільшення рівня заліза. Надлишок заліза в крові може також пошкодити внутрішні органи.

Може викликати мігрень у пацієнтів

Хоча є не так багато досліджень, деякі експерти вважають, що цитрусові можуть викликати мігрень. Фактично, одна конкретна дієта для тих, хто страждає від мігрені, розроблена Інститутом біотехнології Делавера, рекомендує уникати лимонного соку.

Може викликати сонячні опіки

Деякі дослідження показують, що перебування на сонці при великому вживанні лимонного соку може викликати пухирі та темні плями. Ця проблема також називається фітофотодерматом. Винними в цьому є хімічні речовини в лимонному соку (псораленс), які взаємодіють з сонячним світлом і викликають опік.

В іншій доповіді Університету Брауна говориться, що люди, які споживають лимонний сік і інші цитрусові соки, можуть мати дещо вищий ризик розвитку злоякісної меланоми або форми раку шкіри.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 3 липня
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 3 липня
Останні новини
Схожі новини