Пожежа на нафтобазі у Луцьку. Експерти перевірили якість повітря: які результати

Пожежа на нафтобазі у Луцьку. Експерти перевірили якість повітря: які результати
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Через пожежу на нафтобазі у Луцьку, яка виникла внаслідок ракетного удару, фахівці перевірили якість повітря. Заміри зробили в чотирьох точках міста.

Про це «Суспільному» розповіла заступниця директора з дослідження фізичних та хімічних факторів обласного центру контролю і профілактики хвороб Надія Костирка.

За її словами, знизити наслідки горіння нафтопродуктів допоміг сильний вітер:

«Об’єкт знаходиться в промисловій зоні, фактично, вітер нам допоміг і це не дозволило лягти концентровано цьому диму на житлову забудову, тому перевищень в жодній з точок не було. Ні окису вуглецю, ні сірчистого ангідриду, ні діоксиду азоту, по чому ми проводили заміри».

Зі слів фахівчині, після запровадження воєнного стану обласний центр контролю і профілактики хвороб почав щодня моніторити якість питної води у водогонах та тричі на день перевіряти природний радіаційний фон на Волині. Наразі будь-яких перевищень норми не фіксували.

Нагадаємо, 27-го березня росіяни завдали ракетного удару по нафтобазі у Луцьку. Унаслідок цього там вибухнув резервуар з пальним та виникла пожежа. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вибір гальмівних колодок – які краще?
Наступна новина Ірпінь звільнили від російських окупантів - міський голова
Останні новини
Схожі новини