Вибір гальмівних колодок – які краще?

Вибір гальмівних колодок – які краще?
Фото «Автомир»

Гальмівні колодки використовуються у конструкції автомобіля для створення зусиль під час взаємодії з гальмівним диском. За рахунок сили тертя швидкість обертання колеса зменшується. Від якості гальмівних колодок залежить комфорт та безпека експлуатації транспортного засобу.

Основні різновиди гальмівних колодок

Кожна колодка складається з термостійкого матеріалу та металічної основи. Фрикційна суміш може мати понад 10 складових.

За складом колодки ділять на:

  • органічні;
  • напівметалічні;
  • керамічні.

Органічні складаються зі скловолокна, графіту, гуми, інших органічних компонентів. Відрізняються невеликим рівнем шуму та м’якістю. Виділяють невелику кількість тепла, мають доступну ціну.

На zapchast.com.ua/zapchasti/nissan/qashqai/tormoznie-diski-perednie-kupit2740/ такі гальмівні колодки для Nissan Qashqai та інших автомобілів замовляють для експлуатації у звичайних умовах. Вони можуть використовуватись у всі сезони, але погано справляються з сильною спекою та великими морозами. Термін служби менше, аніж в інших типів.

Напівметалічні мають у складі до 65 відсотків металу – мідь, сталь. Також існують колодки з низьким вмістом металу. Його кількість у складі  – 35%. За характеристиками вони займають місце між напівметалічними та органічними.

Напівметалічні колодки розраховані на великі навантаження. Вони чудово підходять для їзди на швидкості, добре себе показують на бездоріжжі. Але зменшують термін служби тормозного диску.

Керамічні – складаються з міді та кераміки. Відрізняються невеликим рівнем шуму, характеризуються високою ефективність роботи. Такі деталі чудово працюють у різних умовах, не часто зношуються раніше терміну. Основний недолік – висока ціна.

Технічні показники

Важливою характеристикою колодок є робоча температура. Для помірного стилю водіння достатньо деталей 300+. Дорогі вироби з 800+ у такому випадку будуть марною тратою. Їх переваги можна відчути при температурі від плюс 150 градусів. У міському трафіку набрати її дуже важко.

Виробники гальмівних колодок

Високі оцінки має продукція таких виробників як Pagid, Remsa, Bosh, ARE, Ferodo, Brembo, TRW. Щоб не придбати підробку, варто звертати увагу на якість упаковки, наявність фірмових елементів. Купляти колодки слід у надійних місцях.

Однозначно сказати, які колодки краще неможливо. Для кожного випадку є свій оптимальний варіант.

Джерело: Запчасть.com.ua - автозапчастини в Україні. 

Інформацію розміщено на правах реклами. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білорусь хотіла експортувати через Україну більше 100 вагонів з добривом та сталлю
Наступна новина Пожежа на нафтобазі у Луцьку. Експерти перевірили якість повітря: які результати
Останні новини
Схожі новини