Праймеріз в Україні: волинський осередок «УКРОПу» визначився з кандидатом у президенти. ФОТО

Праймеріз в Україні: волинський осередок «УКРОПу» визначився з кандидатом у президенти. ФОТО

У Луцьку відбулися внутрішньопартійні праймеріз – волинський осередок «УКРОПу» обрав свого кандидата у президенти.

Волиняни вирішили, що за посаду голови держави повинен змагатися Олександр Шевченко. Голосування відбулося у п’ятницю, 28 вересня, у приміщенні драмтеатру.

Що таке праймеріз?

Такі голосування проводитимуть і у 23-х інших областях України, а вже 5 грудня партія визначиться з єдиним кандидатом у президенти від «УКРОПу». Основна мета праймеріз – визначитися з одним кандидатом від політичної сили, уникнувши ситуації, коли однопартійці відбирають голоси одне в одного на основних виборах.

На демократичні вибори кандидата у президенти у Луцьк з’їхалися кілька сотень волинян. У конкурсі взяли участь троє претендентів на звання кандидата у президенти від партії «УКРОП»: Олександр Шевченко, Ірина Головатенко та Оксана Тунік-Фриз.

Як проходили праймеріз?

Праймеріз відбувалися у кілька етапів: спочатку кожен з учасників за 3 хвилини мав виголосити вступну промову. Цей час вони використали для знайомства: розповіли про себе та основні напрямки своєї роботи у разі перемоги.

Ірина Головатенко є керівником прес-центру «УНІАН», а також учасницею неурядової організації EU-Ukraine Women in Politics. Оксана Тунік-Фриз працює заступником голови Комісії партійного контролю «УКРОПу», а також активно займається волонтерською діяльністю. А Олександр Шевченко – член президії партії «УКРОП», автор та засновник гірськолижного комплексу «Буковель».

Наступний етап праймеріз складався із 4 тематичних блоків: економіка, медицина та освіта, зовнішня політика, а також децентралізація та екологія. Кожен блок розпочинався із короткого відеосюжету про стан речей у кожній із названих галузей. У ньому також йшлося про партійну позицію щодо кожної теми. Після кожного з відеороликів слово надавали поважним гостям – голові «УКРОПу» Тарасу Батенко, нардепу Ірині Констанкевич, а також членові президії партії Ігорю Палиці.

Після виступів гостей учасники праймеріз висловлювали свою позицію у кожній темі, а також називали найбільш ефективні на їх думку шляхи вирішення проблем.

Як відбувалося голосування?

Далі кандидати відповідали на запитання із залу: про газ на Волині, війну на Сході та багато іншого. І лише після цього усі члени партії перейшли до голосування, яке відбувалося шляхом підняття мандата. Кожен міг проголосувати лише за одного претендента.

Хто переміг?

З величезним відривом у праймеріз на Волині переміг Олександр Шевченко - його підтримали 180 однопартійців.

За Тунік-Фриз та Головатенко проголосували 5 і 12 членів «УКРОПу» відповідно.

«Я дякую усім, хто долучився до сьогоднішнього дійства. Переконаний, що позитивним досвідом нашої партії скористаються й інші політичні сили. Дуже символічно, що у регіоні, де зародилася УПА, зародився сьогодні й перший потужний результат у моїй великій свідомо обраній гонці за президентство», – сказав переможець праймеріз на Волині.

 

Він закликав присутніх об’єднатися, аби здобути країну гідності і правди.

«Де б ми не жили, якщо не будемо боротися за свою землю, свою країну, свій народ – нічого хорошого нас не чекає. Ми нічого не боїмося. Давайте любити усіх навкруги, але себе – трохи більше. Тому без зневаги і ненависті засукаємо рукави спільно і – до праці», – наголосив Шевченко.

Політик додав, що процедура праймеріз – це перший етап, на якому партійці обирають, кого будуть делегувати на найвищий пост у нашій країні.

«Після цього буде ще один тур областями офіційного кандидата у президенти. Що до виборів, що після мені подобається спілкуватися з людьми. Ні один політик не спілкується з електоратом стільки, скільки я, особливо – через пряму ефіри та стріми. Я думаю, щотижневі ефіри ми замінимо на щоденні», - сказав Олександр Шевченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Держлісагенство судитиметься з британською організацією Earthsight
Наступна новина У мережі з'явилися фотомеми про туристичну «привабливість» Луцька
Останні новини
Схожі новини