«Державні кошти на ЛГБТ-фільми – абсурд», – Ірина Констанкевич

«Державні кошти на ЛГБТ-фільми – абсурд», – Ірина Констанкевич

Стрічку «Мій юний принц», яка порушує питання ЛГБТ-спільноти, мають профінансувати з державних коштів. На його створення виділили 20 мільйонів гривень. Втім, народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич вимагає скасувати це рішення та не допустити укладання договору між Держкіно та телепроектом. 

Про це вона розповіла на своїй сторінці у фейсбуці.

До слова, фільм «Мій юний принц» переміг конкурсі Держкіно. Його режисер – Хачатур Васілян.

За сюжетом, 17-річний підліток Поль має психічні розлади. Хлопець  живе у розкішному маєтку, веде розгульний спосіб життя і проявляє нездорову прихильність до своєї матері Софії. Раптом у його житті з’являються молодий хлопець Антуан і його батько Марк. Між хлопцями зав’язуються любовні стосунки, між Софією і Марком – також.

Так виглядає анонс фільму у фото

«До мене надходять численні звернення та скарги щодо неприпустимості державного фінансування виробництва й виходу фільму. У сюжеті фільму присутній гомосексуальний контекст з використанням християнської символіки та алюзій на твори біблійної тематики. Разом із колегами народними-депутатами скерували депутатське звернення до Президента, Кабміну, Міністра культури та Голові Держкіно із наступним:

  • скасувати рішення комісії щодо виділення державних коштів на продукцію фільму Хачіка Васіляна «Мій юний принц», ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ».
  • не допустити укладання Держкіно договору про надання державної підтримки кінопроекту «Мій юний принц», – йдеться у дописі Ірини Констанкевич.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 90% госпіталізованих з ковідом волинян – невакциновані
Наступна новина Волинська обласна клінічна лікарня отримала новий ШВЛ-апарат
Останні новини
Схожі новини