Правила ідеального сніданку, які варто знати

Правила ідеального сніданку, які варто знати

Неправильний режим харчування та відмова від сніданку часто призводять до проблем зі шлунком, зайвої ваги, а також до погано самопочуття. І щоб цього з вами не трапилось – радимо знайти зранку 15-20 хвилин, щоб приготувати свій ідеальний та смачний сніданок, – пише Канал24.

Дієтологи зауважують: зранку важливий не стільки набір продуктів, скільки їх збалансованість. Так, ідеальний сніданок повинен містити 2/3 добової норми вуглеводів, 1/3 норми білків і менше 1/5 норми жирів.

Вуглеводи – це джерело енергії, необхідної для пробудження і мобілізації організму. Вони містяться в кашах, вівсяних пластівцях, фруктах, овочах, молочних продуктах.

Білок дає відчуття ситості на весь день. Ним багаті риба, м'ясо, яйця, горіхи. Для прикладу, класичний англійський сніданок складається з вареного яйця, тостів та бекону.

Жири повинні бути ненасиченими, адже вони швидше засвоюються нашим організмом. Ненасичені жири містяться в авокадо, мигдалі, оливковій олії. Також для сніданку дієтологи рекомендують апельсиновий, грейпфрутовий чи яблучний соки.

Порада: сирі фрукти краще з'їдати в першій половині дня – тоді вони перетворюються в енергію. А ось яблуко, з'їдене після 18:00, швидше за перетвориться в підшкірний жировий прошарок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 23 грудня
Наступна новина Гройсман розповів, як будуть розмитнюватись авто на єврономерах
Останні новини
Схожі новини