«Ми втратили багатьох». Зеленський розповів про льотчиків, які доправляли оборонцям Маріуполя їжу

«Ми втратили багатьох». Зеленський розповів про льотчиків, які доправляли оборонцям Маріуполя їжу
«Азовсталь». Фото полку «Азов»

Президент України Володимир Зеленський уперше прокоментував те, як оборонцям заблокованого Маріуполя доправляли їжу, воду та боєприпаси. Він заявив, що робили це вертольотами, і багато українських льотчиків загинули під час таких завдань.

Про це президент розповів в інтерв'ю, фрагмент якого показали в ефірі національного телемарафону, – повідомляє «Hromadske».

«Дуже велика кількість наших льотчиків загинула. На жаль. Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, що долетіти майже неможливо. Долетіти до «Азовсталі», привезти ліки, їжу, воду, забрати тіла, поранених. Усе це відбувалося. Ніхто офіційно не міг коментувати», - заявив глава держави.

Він зазначив, що повітряних коридорів до «Азовсталі» не було через щільну російську ППО.

«Багато тижнів льотчики на вертольотах знали, що 90% не повертаються… Уявіть, що робили ці люди. Вони летіли туди давати їм їжу, воду, зброю та забирали поранених. Ми втратили багатьох льотчиків. Вони абсолютно героїчні», - наголосив Зеленський.

До слова, 20 травня командир полку «Азов» Денис Прокопенко заявив, що триває процес евакуації з Маріуполя загиблих українських військових.

Він розповів, що цивільних вдалося евакуювати, а важкопоранені отримали необхідну допомогу - їх також вдалося евакуювати, щоб далі обміняти й доправити на підконтрольну Україні територію. 

Нагадаємо, раніше Маріупольська міська рада повідомила про те, що є загроза повного вимирання Азовського моря. Бомбардування «Азовсталі» могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Проводжали під гімн січових стрільців: на Волині попрощалися зі зв’язковою УПА
Наступна новина Луганчанин, який переїхав до Луцька, вже 8 років допомагає шукати безвісти зниклих на війні
Останні новини
Схожі новини