Правоохоронці затримали військового Сергія Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ

Правоохоронці затримали військового Сергія Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ

Правоохоронці затримали військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який самовільно залишив місце служби.

Про затримання повідомили правоохоронці та сам Гнезділов у соцмережах, пише Суспільне.

Нагадаємо, військовий пішов у СЗЧ і повідомив про це публічно, щоб привернути увагу до питання демобілізації.

Як інформують в ОГПУ, у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом самовільного залишення військовим місця служби, правоохоронці встановили його місцезнаходження та провели там обшук.

"Наразі військового затримано в порядку ст. 208 КПКУ та вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Його дії кваліфіковано як дезертирство (ч. 4 ст. 408 КК України). Слідчі дії тривають", — йдеться у повідомленні.

У ДБР повідомили, що попередньо встановлено, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медичного огляду військово-лікарською комісією, однак насправді обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся.

"Навіть більше – впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців, змінюючи місця та міста проживання. Демонстративне та публічне залишення військової частини в умовах воєнного часу є не тільки аморальним по відношенню до побратимів, які залишилися на фронті, але й деморалізує суспільство та ініціює хибну дискусію, що однозначно працює на руку нашому ворогові", — заявили у ДБР.

Зазначається, що слідчі ДБР затримали військовослужбовця за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як повідомив Суспільному адвокат Гнезділова Олександр Шадрін станом на 17.00, до військового не пускали адвоката, який намагається до нього потрапити.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сили оборони України уразили аеродром «Ханская»
Наступна новина Виїхав з окупації, аби воювати за Україну. Історія воїна, який після поранення служить у ТЦК
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні