«Рабин читав вирок про наші смерті». Про гетто в Локачах зняли фільм

«Рабин читав вирок про наші смерті». Про гетто в Локачах зняли фільм

У рамках проєкту «Великі історії маленького містечка» створили фільм «Закопана пам’ять». У ньому йдеться про євреїв, яких 80 років тому розстріляли в Локачах.

«Великі історії маленького містечка» – це краєзнавчий проєкт, присвячений 410-й річниці надання Локачам Магдебурзького права. Він складається з десятка частин, які поступово публікуватимуть у спільноті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смідинська капуста: просто на чирен і глієм заліпити. Про старі рецепти. ТОМАЧІ

Учора, 27 вересня, оприлюднили фільм «Закопана пам’ять» із циклу краєзнавчих відео про Локачі. Він створений на основі розповідей старожилів про локачинських євреїв і присвячений 80-й річниці розстрілу локачинського гетто.

«Що ви знаєте про кілька тисяч євреїв, які жили в довоєнних Локачах? Які вони? Хто вони? Де їх будинки? Їх досі пам'ятають наші вулиці, дерева, річка, млин. Вони ходили в школу, працювали, народжували дітей, були корінними локачанами в кількох поколіннях, бо населяли містечко кілька століть. А потім хтось вирішив, що їх пора знищити... усіх...», – пише про фільм керівниця етностудії БДЮТ Інна Ковальчук у спільноті проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвіяні між териконами. Русовичі. ЗАНЕСЛО В СЕЛО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинули волиняни Володимир Чуйко та Яків Троцюк
Наступна новина На Волині встановлять додаткові системи оповіщення
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні