Прикордонник Волинського загону отримав орден «За мужність»

Прикордонник Волинського загону отримав орден «За мужність»

Прикордоннику Дмитру Михальчуку – 25 років. Чоловік родом з Рівненщини, з травня 2022-го служить у Волинському прикордонному загоні. Нещодавно бійцю вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Суспільному військовослужбовець розповів: про нагороду дізнався за день до ротації з Бахмутського напрямку.

«Під час обстрілів контузило, а ми далі продовжили вести бій, нас евакуйовували з позицій, після того відлежалися в госпіталі і знову повернулися на позиції. Якщо чесно, приємно бачити, що рідні радіють, що я отримав цю нагороду, але краще б не було цих нагород, а було б все спокійно», – говорить прикордонник.

Дмитро – випускник Національного університету водного господарства і природокористування у Рівному. По мобілізації потрапив на службу торік у травні. Спочатку служив у Мукачівському прикордонному загоні, згодом виконував завдання на українсько-білоруському кордоні.

Пів року тому разом з побратимами тримав оборону неподалік Соледару на Донеччині.

«Найбільший страх, щоб залишитися живим, – говорить Дмитро, – Почалися штурми вагнерівців. Їх в тепловізори дуже погано було видно і вже починався стрілецький бій за підтримки мінометів і іншої тяжкої техніки».

Дмитро Михальчук був заступником командира прикордонного підрозділу. Ділиться: керувати людьми нелегко, особливо в умовах бойових дій, але найважче – брати на себе відповідальність за життя підлеглих.

Після Перемоги прикордонник планує повернутися до мирного життя та проводити час з родиною.

«Щоб не переживаєш, що вночі почнуть вити сирени і летіти ракети. Щоб нарешті деокупували всі території і ми всі спокійно зажили», – додав Дмитро Михальчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Моя бригада на 90% складається з добровольців», - командир волинської бригади тероборони
Наступна новина Тепловізори HikMicro: видимість в умовах темряви
Останні новини
Схожі новини