«ПриватБанк» хочуть продати. Він може зацікавити інвесторів зі США та ЄС

«ПриватБанк» хочуть продати. Він може зацікавити інвесторів зі США та ЄС
Фото ілюстративне

Націоналізований «ПриватБанк», якому належить 20% усього банківського ринку України, уже найближчим часом хочуть виставити на продаж. Він може зацікавити інвесторів зі США та ЄС.

Про це повідомив голова Нацбанку України Кирило Шевченко в інтерв’ю GlobalCapital, пише Громадське.

Так, держава планує за 5 років зменшити свою частку в банківському секторі з 55% до 25%. Це допоможе йому отримати більшу незалежність і буде допомагати банкам працювати відповідно до ринкових правил.

Читайте також: Луцький спиртзавод у ТОПі найдорожчих проданих об’єктів, - Фонд держмайна

В НБУ переконані, що український банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Там сподіваються, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках.

«Згідно з нашими планами, скоро на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України — "ПриватБанк". Ми вважаємо, що приватизація "ПриватБанку", якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, зокрема зі США та ЄС», — розповідає Шевченко.

Щодо нинішніх судів державного «ПриватБанку» з його попередніми власниками Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, то Шевченко зазначив, що загалом є приблизно сотня судових процесів. Але Нацбанк продовжить свою правову стратегію, щоби зберегти банк у держвласності.

В НБУ кажуть, що його ціллю є завершити всі ці суди до кінця 2021 року, а потім зосередитися винятково на стягненні активів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі продовжують «дистанційку» для усіх школярів
Наступна новина Показали відео ДТП з патрульними у Луцьку
Останні новини
Схожі новини