«Приводу для паніки немає». Про що говорили на засіданні РНБО

«Приводу для паніки немає». Про що говорили на засіданні РНБО

Про скликання РНБО повідомили вранці 24 січня, відбулось воно у приміщенні Офісу Президента. Одразу після засідання на брифінг вийшов секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. На засіданні розглядали внутрішні та зовнішні загрози. 

Він розповів, що головним питанням засідання була нацбезпека – внутрішні та зовнішні загрози. Також члени РНБО обговорили протидію коронавірусу, поточний стан справ в економіці та енергетиці, – пише 24 канал.

На засіданні РНБО ми розглядали низку питань, пов'язаних із заходами забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз,
– сказав Данілов.

Приводу панікувати немає

Секретар РНБО запевнив, що наразі приводів для паніки немає. Він наголосив, що для відсічі агресії Україна має свої Збройні сили.

Ситуація є абсолютно контрольованою. Для нас немає нічого нового. Хочу, аби ми зрозуміли: кожна країна дбає про себе. І нашу країну ми нікому віддавати не збираємося. Перемога точно буде за нами,
– підкреслив Данілов.

Голова Міноборони Олексій Рєзніков додав, що сьогодні вже формується перша черга сил територіальної оборони. Наразі виділяються приміщення для зберігання зброї у регіонах.

Загроз поточним виплатам немає

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, станом на зараз загроз функціонування національній економіці немає. А негативний вплив, за його словами, може спричинити лише дезінформаційна політика.

"Загроз функціонуванню національної економіки немає, крім інформаційного, особливо дезінформаційного тиску. Інших факторів, які можуть завдати дестабілізації національної економіки на сьогодні немає", – сказав Шмигаль за результатами засідання РНБО.

Що ще сказав Шмигаль під час виступу

  • Золотовалютні запаси України складають 30,1 мільярда доларів.
  • Україна очікує на перегляд програми МВФ Stand-by у лютому.
  • Перші великі зовнішні виплати України очікують у вересні, загроз поточним виплатам немає.
  • З березня пенсія в середньому має підвищитися на 500 гривень.

Тарифи на електроенергію, газ та інші комунальні послуги залишаються незмінними до кінця опалювального сезону,
– заявив Шмигаль.

Водночас заступник голови Офісу Президента Ростислав Шурма запевнив, що ситуація в енергетиці зараз спокійна та контрольована.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани вже почали купувати ліки в аптеках за «ковідну тисячу»
Наступна новина Українцям за бустерну вакцинацію нарахують ще 500 гривень у «Дії»
Останні новини
Схожі новини