Про офіцера-депутата з Волині і його сина, які боронять Україну, зняли фільм

Про офіцера-депутата з Волині і його сина, які боронять Україну, зняли фільм

Про військового офіцера Володимира Шпіку, учасника АТО, депутата Ковельської міської ради і його сина Володимира, також АТОвця, розповіли в документальному фільмі «Зв’язок», який вийшов до Дня Незалежності України, – інформує Ковель Медіа з посиланням наhromadske.

Володимиру Шпіці-старшому виповнилося 57. Зараз він на Донеччині.

Чоловік щоранку застеляє ліжко. Каже, дід до цього з дитинства привчив – щоб день вдався. 

Потім волинянин йде на ранкову пробіжку, вмивається – та до роботи. Приймає доповіді від побратимів.

Володимир Шпіка-молодший служить у штабі Львова – цього року бійця перевели зі східного напрямку. Чоловіки з династії військових, обоє пройшли АТО.

– Найголовніше – це люди. Озброєння і техніка без людей – це просто купка металу. Людей треба берегти, – каже Шпіка-старший.

Він застав різні часи армії: СРСР, перші роки незалежності, коли військо розкрадалося, початок АТО, коли армія була не готовою до нападу рф, трансформацію з 2016 року та нові тяжкі виклики та втрати після 24 лютого. Як воно – іти військовим, коли війна вже в тебе вдома? Які пам’ятні речі з АТО береже родина? Як українська армія змінилася з Другої світової до 2023-го? І що подобається чоловікам у їхній службі? Дивіться до Дня Незалежності документальний фільм «Зв’язок».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підприємця з Волині судитимуть за організацію незаконного переправлення ухилянтів за кордон
Наступна новина Парамедик з Волині, який рятує воїнів на фронті, отримав нагороду «За збережене життя»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні