Про що говорили волинські шахтарі з головою ОДА

Про що говорили волинські шахтарі з головою ОДА
Джерело фото: Фейсбук

Волинські шахтарі зустрілись із головою Волинської ОДА Олександром Савченком, аби обговорити питання вчасної виплати зарплати та перспективи добудови шахти №10.

На заході були присутні голова облдержадміністрації Олександр Савченко, його радник – Олександр Киричук, директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Григорій Бар та представники трудового колективу шахти, йдеться на офіційній сторінці Олександр Савченка у Фейсбук.

«В нас завершилося фінансування, в чергове ми вимушені заручитися вашою підтримкою. На сьогоднішній день питання не вирішене. Треба виробити спільну концепцію, як далі діяти», – заявив Григорій Бар.

Олександр Савченко ж сказав, що необхідно дати експертну оцінку потужностям шахти.

«Що стосується 10 шахти, то багато хто каже, що основна частина вугілля – на території Польщі, в нас тільки незначна частина. Аби я міг йти й добиватися чогось - я повинен мати експертну оцінку стану готовності шахти. Окрім того, мене не задовольняє те, що Львівська дирекція будує шахту на Волині, в мене немає жодних важелів управління на неї. Якщо це буде Волинська дирекція – можна робити експертну оцінку», – зауважив він.

Також він запевнив шахтарів, що надасть їм необхідну підтримку. Посадовець заявив, що підтримує вимоги шахтарів врешті погасити заборговану зарплату.

«Шансів мало, що будуть кошти на добудову, але на підтримувати її в експлуатаційному стані, щоб не затоплювало – ми повинні. Міністр Насалик не є моїм підлеглим і моїм колегою. Я можу до нього лише звертатися. Йти маршем я теж не можу, а от ваші рішення проштовхувати буду», - резюмував посадовець.

Голова ОДА запевнив, що буде просити міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика організувати експертну зустріч у міністерстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки малюків народилося в Луцьку на вихідних
Наступна новина «Больная дєвочка», «стегнастий пам’ятник» і Тимошенко. Репортаж із виступу Оксани Забужко в Луцьку
Останні новини
Схожі новини