Про волинське село в 1938 році знімали фільм. ВІДЕО, РЕТРОФОТО

Про волинське село в 1938 році знімали фільм. ВІДЕО, РЕТРОФОТО
Кадр із фільму «Флоріан»

Про село у Любешівському районі Волині в 1938 році зняли фільм.

Це кінострічка про село Велика Глуша, розповіла волинська краєзнавиця Тетяна Яцечко-Блаженко, повідомляє Район.Любешів.

Чорно-білий фільм «Флоріан» від режисера Леонарда Бучковського вийшов у прокат 28 жовтня 1938 року. Фільм був екранізацією повісті Марії Родзевич під назвою «Флоріан із Великої Глуші».

За сюжетом, події відбуваються в містечку Велика Глуша на Волині у роки Першої світової війни. За сюжетом Флоріан - це дзвін з місцевого храму. Маленьке містечко на кордоні окупують німецькі війська. Після ряду перипетій головні герої вирішують свої проблеми, а дзвін «Флоріан» мешканці урочисто повертають у Велику Глушу.

До слова, авторка повісті Марія Родзевич у 1881 році успадкувала маєток у Грушево, який був у роки міжвоєнного періоду в складі Поліського воєводства, як і Любешівщина. Тобто регіон Полісся був авторці близький, бо вона тут сама проживала довгий час. До слова від родинного маєтку до Великої Глуші невелика відстань –  всього 100 км. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суттєва знижка і розтермінування виплат: нова ціна на таунхауси у «Струмочку»
Наступна новина Савченко відвідав різдвяні богослужіння у різних храмах. ФОТО
Останні новини
Схожі новини