«Проблема підтоплення на Волині потребує ґрунтовного підходу», – Володимир Бондар

«Проблема підтоплення на Волині потребує ґрунтовного підходу», – Володимир Бондар
Володимир Бондар

Волинські депутати планують виділити кошти для ремонту меліоративної системи в Ратнівському районі, щоб вирішити проблему із підтопленням.

Запит про це озвучив депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар на черговій сесії 16 травня.

Зокрема, він запропонував виділити 340 тисяч гривень для капітального ремонту каналу Прип’ятської осушувальної системи, що на території Здомишельської сільської ради Ратнівського району.

«Внутрігосподарський канал осушувальної системи заріс, і через це в останні роки відбувається підтоплення території. Необхідно провести очистку каналу та ремонт гідротехнічної споруди на ньому, щоб прискорити поверхневий стік та понизити рівент ґрунтових вод», – запропонував Володимир Бондар.

Запит підтримали 54 депутати обласної ради.

У коментарі «Першому» Володимир Бондар розповів, що проблема стосується не тільки Ратнівського району, а тому потрібно звернути на це більшу увагу та знайти комплексне рішення.

«Проблема із підтопленням стосується Ратнівського району, бо він географічно знаходиться «нижче», але загалом вона актуальна й для деяких інших районів Волині. Свого часу в області була робочою меліоративна система, яка рятувала від підтоплення. Потім канали передали на баланс сільським радам, в яких немає достатньо коштів для догляду за ними. Звісно, сільради повинні шукати гроші, але й область має допомагати. Зараз просимо гроші для Здомишельської сільської ради, однак загалом до цього питання треба ґрунтовно підійти, прийняти комплексну програму, яка б сприяла вирішенню питання підтоплення, бо вона актуальна для Волині завжди», – сказав Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому у Волинській єпархії УПЦ МП обрали нового прес-секретаря
Наступна новина У Центральному парку в Луцьку обмежать рух автівок
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні