Проблема з озвученням у маршрутних таксі Луцька – чи буде вирішено. ВІДЕО

Проблема з озвученням у маршрутних таксі Луцька – чи буде вирішено. ВІДЕО

Проект з озвучення зупинок у маршрутках Луцька – не працює. Хоча за вимогами конкурсу перевізників в усіх маршрутках повинні бути звукові оголошення, – інформує 12 канал

Наразі цю вимогу виконують далеко не всі. Це створює чимало незручностей, особливо для людей із вадами зору. Окрім того, немає й зовнішнього оповіщення. Тобто, слабозорі люди не знають, яка маршрутка прибуває на зупинку і їм також доводиться просити допомоги у сторонніх людей.

За словами керівника громадської організації “Генерація успішної дії”, ще декілька років тому озвучення було майже у всіх маршрутних таксі Луцька. Але зараз ситуація погіршилась. Чому – невідомо.

Віталій Ткачук, керівник ГО “Генерація успішної дії”: «Взяти маршрутки Луцька за сто відсотків, то озвучується з них відсотків, можливо, двадцять. Перевізники кажуть, що “це не ми”, що це водії можуть виключати. Шофера кажуть: “ми не можемо виключати”. Тобто, звалюють один на одного».

Роботу перевізників, у тому числі як озвучують зупинки у маршрутках, контролює управління транспорту Луцької Міськради. Новий очільник, який зайняв посаду буквально декілька днів назад, обіцяє, що займеться цією проблемою.

Віктор Кукішев, начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради: «Якщо його немає в автобусі, значить, це проблема або технічна, або людський фактор. То відключили, не включив, батарейка сіла, ще що-небудь. Заплануємо перевірки з цього питання вже після Водохреща.

Проведемо, я думаю, десь на першу-другу декаду лютого. Будемо мати якийсь результат. Якщо озвучення там не буде – складатимуть приписи та спілкуватимуться із перевізниками. Якщо скарги на відсутність озвучення будуть часто – із перевізником розриватимуть договір».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Нове керівництво ФК «Волинь» прийшло не руйнувати», – Валентин Кошельник. ФОТО
Наступна новина Луцькі комунальники оригінальним способом посипають тротуари піском. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини