Продукцію Цуманського лісгоспу імпортують 7 країн світу

Продукцію Цуманського лісгоспу імпортують 7 країн світу

Консервний цех Цуманського лісгоспy вже надіслав 19 тонн ягідної продукції (16 тис. банок) з першої поставки до Ізраїлю.

А ще він експортує в Німеччину, Канаду, США, Польщу, Китай, Туреччину.

«Такий консервний цех – це родзинка нашого краю, адже ніде, окрім Волині, подібних цехів на території лісгоспів немає», – розпові голова Цуманської ОТГ Анатолій Дорошук.

До лісгоспу належить 7 лісництв, автоколона, станція, лісопереробний комплекс, автоколона, склад і 2 кафе. В асортименті підприємства входять: соки, варення, джеми, компоти, грибні консерви та овочі з теплиці.

«Вся наша продукція екологічно чиста. Ми практикуємо тільки натуральні інгредієнти і маємо асортимент як для звичайного споживача, так і для людей з цукровим діабетом», – зазначає начальниця консервного цеху Зінаїда Рябчун.

Тут самі збирають ягоду та перевіряють радіометром та в лабораторії. На лісгоспі заготовляють і сік без лимонної кислоти та цукру, який закупляють США.

До слова, цьогоріч близько 600 тонн соку заготовлять на Волині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Західній Україні негода знеструмила півсотні населених пунктів
Наступна новина З'явилося відео, на якому лучанин встановлює рекорд України з набивання м'яча
Останні новини
Схожі новини