Отримали 450 тонн допомоги. Як працює волонтерський центр у місті на Волині

Отримали 450 тонн допомоги. Як працює волонтерський центр у місті на Волині
Фото «Суспільного Луцьк»

Від початку повномасштабної війни в Україні міжнародний волонтерський центр «МАРЛОГ» у місті Ковелі отримав 450 тонн гуманітарної допомоги з різних країн.

Про це «Суспільному» розповіла волонтерка та керівниця громадської організації «Велика ідея» Людмила Зубарєва.

За цей час, з її слів, сформували 900 адресних передач у місця, де тривають активні бойові дії. Усі офіційні запити на гуманітарну допомогу волонтери перевіряють, аби уникнути шахрайства.

«Ця допомога не буде використовуватися у комерційних цілях. У нас є заявки виділені червоним кольором: ми передаємо їх на перевірку в СБУ. Тоді, якщо хлопці кажуть, усе ок – зелене світло, ми відправляємо», – каже Людмила Зубарєва.

Фото «Суспільного Луцьк»

Перший вантаж гуманітарної допомоги прибув до «МАРЛОГу» в березні цього року від колег з Ізраїлю, з якими у 2014 році волонтери проводили спільні проєкти.

Зі слів волонтерки, нині в міжнародному волонтерському логістичному центрі у Ковелі працюють волиняни і волонтери із США, Бразилії, Австрії, Англії, Німеччини, Канади та Ізраїлю.

«Першочергово ми почали збирати медикаменти на фронт і у шпиталі, але пізніше, коли наші іноземні партнери почали збирати гуманітарну допомогу, почали присилати і гігієну, і одяг. Це виявилося надзвичайно важливим для людей, які стали вимушеними переселенцями», – зазначила волонтерка.

Фото «Суспільного Луцьк»

Зі слів Людмили Зубарєвої, за кожним із 12 секторів закріплений координатор-волонтер, який приймає усі запити про потреби. 90% волонтерів логістичного волонтерського центру в Ковелі мають медичну освіту.

«Є людина, яка приймає заявки і перевіряє їх. Є координатор складів, які приймають ці заявки уже в обробку. Якщо це медичний склад – це одні волонтери. Таблетки інші, наповнення аптечок – ще інші. Сюди приїжджає кожен вантаж. Волонтери, як бджілки, розбирають кожну коробочку, перераховують», – говорить волонтерка.

В одному з секторів медики-координатори приймають заявки на допомогу, каже логіст Лариса Вавринюк, і комплектують тактичні аптечки, які складаються з турнікету, атравматичних ножиць, маркера, гелевої пов'язки, рукавичок, серветок тощо.

«Потрібно задовільнили усі потреби, які там вказані у заявочці. Закріпляється це усе актом: є контактна особа, з якою я контактую і визначаю момент відправки», – додала працівниця центру «МАРЛОГ».

">http://

Робота центру, зі слів Людмили Зубарєвої, триватиме до того часу, поки не припиняться бойові дії на території всієї України.

Читати також: «Найгірше – коли привожу передачу, а її уже немає кому віддати», – волонтерка-журналістка із Луцька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військові експерти припускають, що окупанти готують наступ на Бахмут і Сіверськ
Наступна новина СБУ затримала помічника нардепа, який працював на ФСБ та «зливав» розвіддані
Останні новини
Схожі новини