Прокуратура вживає заходів задля збереження ще однієї пам’ятки архітектури на Волині

Прокуратура вживає заходів задля збереження ще однієї пам’ятки архітектури на Волині

Ковельська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави, аби передати у власність громади селища Голоби безхазяйне майно – пам'ятку архітектури «Садиба Вільгів - Садибний будинок XVІІІ століття».

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині. 

Прокурори з'ясували, що право власності на садибу досі не зареєстроване.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Ковельська окружна прокуратура зверталась до суду із позовом, аби зобов'язати орган місцевого самоврядування визнати пам’ятку архітектури  безхазяйним майном та зареєструвати право власності на неї.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду провадження у справі було закрито у зв’язку із виправленням порушень, які стали підставою для позову.

У серпні 2021 року Любешівська селищна рада взяла приміщення на облік, як безхазяйне майно, проте права власності на нього не оформила.

Без оформлення права власності на пам’ятку неможливо проводити будь-які ремонті, реставраційні чи інші роботи, пов’язані із збереженням та схоронністю об’єкта культурної спадщини.

Таким чином бездіяльність селищної ради може призвести до повної руйнації садиби.

Прокурори  в суді наполягатимуть на передачі садиби у власність громади.

Нагадаємо, днями Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави, аби передати у власність громади селища Любешів безхазяйне майно – пам'ятку архітектури національного значення – Келії монастиря піарів в Любешові.  Пправо власності на двоповерхове приміщення монастиря, побудованого у 1684 році, також досі не зареєстроване.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Використали понад дві тисячі мішків з піском: волиняни продовжують боротися з затопленням. ФОТО
Наступна новина Волинські рятувальники випробували на Водохреще нові гідрокостюми. ФОТО
Останні новини
Схожі новини