Прощавай, Фотографе: на Волині провели в останню дорогу полеглого Максима Бурду. ФОТО

Прощавай, Фотографе: на Волині провели в останню дорогу полеглого Максима Бурду. ФОТО

Сьогодні ковельчани попрощалися з Максимом Бурдою – справжнім патріотом України, талановитим фотографом, молодим хлопцем. Йому б жити і жити, реалізовувати свої плани, мрії, але війна забрала у нього цю можливість.

Про це інформує Ковельська міська рада. 

Максим не вагався, рік тому уже знав і готувався до захисту своєї країни. З перших днів повномасштабного вторгнення захищав Україну від ворога, спочатку у лавах тероборони, а потім у складі 3-ї Окремої Штурмової Бригади.

«Я не військовий журналіст чи фотограф, я, по факту, звичайний військовий, який інколи дістає фотоапарат із кишені. Перш за все, в руках я тримаю зброю, і лише, коли дозволяють умови та ситуація — дістаю фотоапарат. У цивільному житті, будучи весільним фотографом, який вдень танцює з нареченими, а вночі ретушує фото, я ніколи не тішив себе ілюзіями, що війна, яка тривала на Сході України, не торкнеться усієї країни. Саме тому, в 20-их числах лютого, коли я замовив собі плитоноску, мої колеги (весільні фотографи і тд.) казали, що краще б щось до фотіка купив. Але уже тоді я знав, що точно не буду в рядах тих, хто стоїть у черзі на кордоні із Польщею», – писав Максим у своєму телеграм-каналі.

Сотні людей прийшли подякувати Герою за його військовий подвиг, за його сміливість, самовідданість і велику любов до своєї країни…

“Сьогодні нас тут зібрала світла і надзвичайно добра людина — Максим Бурда. Ніжний і люблячий син, вірний товариш, незламний воїн, патріот своєї країни. І справді прекрасний фотограф. Він був із тих ідейних молодих людей, які намагалися бути зрілими будівничими своєї країни. Війна дійсно забирає найкращих. Герої не вмирають. І пам’ять про них буде завжди жити в наших серцях”, – сказав міський голова Ігор Чайка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Врятуватися вдалося лише мені. Інші хлопці загинули», – боєць з Волині про бій біля Бахмута
Наступна новина На 9 років засудили лучанина, який збував психотропи в особливо великих розмірах
Останні новини
Схожі новини