«Протест перевізників треба було передбачити», - Богдан Шиба

«Протест перевізників треба було передбачити», - Богдан Шиба

Колишній міський голова Луцька Богдан Шиба вважає, що протест перевізників треба було передбачити, а вирішити проблему могла б купівля комунального транспорту.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, основні луцькі перевізники заявили, що не вийдуть на маршрути через впровадження електронної системи оплати проїзду.

Причина конфлікту – «погана комунікація»

«Конфлікт виник тому, що лучан недостатньо проінформували про реформу. Потрібно, щоб люди знали всі деталі: вартість, види квитків, місця, де їх можна купити тощо. Для цього керівники міста мали б кілька місяців щодня інформувати лучан з усіх можливих засобів масової інформації. Це мала бути настільки масова кампанія, що почув би навіть той, хто не хотів слухати. Якби так було, перевізники не могли б протистояти змінам. Недостатня публічність процесу – головна помилка», - вважає ексмер Луцька.

Як реформували транспорт за часів Шиби

Богдан Шиба пригадав, як відбувалась транспортна реформа у 2008 році. Тоді близько 500 переобладнаних з вантажних у пасажирські бусів замінили на автобуси «Богдан», а транспорт почав зупинятись лише на встановлених зупинках.

«Підприємці також оголошували страйки, але ми запустили комунальний транспорт і проблема була знята. Також ми за два місяці попередили, що змінюються умови, що тепер не можна буде возити пасажирів бусами – конкурс не міг виграти той, хто не дотримувався нових умов. Ще два місяці після цього мене критикували, що раніше було краще, коли махнув рукою і маршрутка зупинилась, але потім всі звикли», - каже експосадовець.

Як вирішити проблему

«Перевізниками з інших міст проблему не вирішиш. Спочатку це буде дуже красиво, а через місяць – вдвічі дорожче. Потрібно комунальний транспорт розвивати», - переконаний колишній міський голова.

«Міська влада мала передбачити такий розвиток подій. Інакше просто не могло бути – відомо було всім, що перевізники бунтуватимуть. Ще можна подякувати їм, що за тиждень сказали, а не за три дні – відносно благородно вчинили. Очевидно, що вони хочуть добитись перехідного періоду, який можна було б безкінечно продовжувати. Сподіваюсь, що у міської ради є запасний варіант і вона не поступиться, а принципово впроваджуватиме прогресивну новацію», - додає він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські підприємці звернулися до Зеленського через касові апарати
Наступна новина Коли і де у Луцьку можна буде купити електронний квиток
Останні новини
Схожі новини