Протираковий білок – новий винахід учених

Протираковий білок – новий винахід учених

Міжнародна команда дослідників виявила новий протираковий білок. Він перешкоджає неконтрольованому росту ракових клітин у печінці, а його недостатня кількість у організмі зменшує шанси на виживання пацієнтів.

Рак печінки, як правило, діагностується на дуже пізній стадії, коли вона вже сильно пошкоджена і загальний прогноз перебігу хвороби поганий.

Пухлини печінки розвиваються з мутованих клітин, які ростуть і розмножуються неконтрольовано.

Протипухлинні білки, так звані супресори пухлинного росту, запобігають цьому.

Учені з Університету Базеля, що у Швейцарії, виявили досі невідомий супресор – білок, який пригнічує ділення ракових клітин. 

Біологи проаналізували 4 тисячі білків у здорових та пухлинних тканинах. Вони з'ясували, що один з них присутній у здорових тканинах і абсолютно відсутній у пухлинах.

Як тільки вчені повторно вводили генетичну інформацію про цей білок, утворення нових пухлин зупинялося, а функція печінки поверталася в норму.

Потенційно цей білок корисний як біомаркер для класифікації пухлин. Його відкриття дозволить медикам швидше визначити наявність раку у пацієнтів, а також зменшити розмір і кількість пухлин на ранній стадії їх розвитку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На міськвиконкомі сперечалися про ефективність ЖКП. ВІДЕО
Наступна новина «Сонячні діти» в Луцьку показали виставу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини