Про рак говоритимуть навіть у храмі. На Ратнівщині стартує проект безплатних обстежень

Про рак говоритимуть навіть у храмі. На Ратнівщині стартує проект безплатних обстежень
«Навіть така страшна хвороба, як рак, виліковна, якщо виявити його на ранніх стадіях», – розповів Володимир Бондар

У Заболотті влаштували святкування з нагоди 520-річчя від дня заснування селища. Дійство, що тривало усю неділю, 18 липня, зібрало чимало люду. Адже у програмі передбачили низку заходів, цікавих і для мешканців населеного пункту, і для гостей.

На стадіоні, де відбувалися заходи, працювали атракціони. Усі охочі змогли помірятися силами у змаганнях з армреслінгу та гірьового спорту або ж пограти у мініфутбол, а також випробувати удачі в лотереї. Не обійшлося, звичайно, і без концерту та дискотеки.  

Серед гостей свята був і депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар та очільниця благодійної організації «Фонд боротьби з раком» Марія Адамчук-Коротицька.

«День селища – то таке дійство, на яке приходять чи не усі його мешканці. Тож я, окрім того, що прибув привітати своїх виборців, ще й використав це свято як нагоду нагадати людям про важливість берегти здоров’я. Бо сумна медична статистика свідчить, що до лікарів з проблемами приходять, коли вже хвороби прогресують, впливаючи на якість життя, або й узагалі – коли запізно, щоб хоч чимось зарадити.

А я нещодавно долучився як партнер до роботи «Фонду боротьби з раком» щодо обстеження жінок на рак шийки матки. Щоб така діяльність тривала, необхідні кошти на придбання гінекологічних наборів, оплату праці медика та пальне. Однак одна справа – надати гроші (і це вже зроблено), а інша – змусити самих людей прийти до огляд до фахівців. Тож власне на День селища я запросив Марію Адамчук-Коротицьку,  аби вона розповіла усім присутнім про роботу своєї організації та озвучила безперечні докази важливості вчасних планових обстежень. Адже навіть така страшна хвороба, як рак, виліковна, якщо виявити його на ранніх стадіях», – розповів Володимир Бондар .

Серед гостей свята був і депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар та очільниця благодійної організації «Фонд боротьби з раком» Марія Адамчук-Коротицька

«Я дійсно з радістю погодилася приїхати до мешканців Заболоттівської територіальної громади. Бо у нашій роботі важливе гарне партнерство та охоплення якнайбільшої частини населення (оптимістично – усіх-усіх).  І такі свята, на які збирається значна частина мешканців, якраз і є чудовим приводом поговорити про те, як важливо дбати про себе.

У нас чомусь вважають, що берегти здоров’я – то робота лікаря. Але це найперше – відповідальність людини: і перед собою, і перед рідними, і перед суспільством. Тож я розповідала і про вже виконане фондом (зокрема щодо скринінгів раку матки), і закликала усіх прийти на наші виїзні прийоми, що відбудуться у найближчі місяці. Все – безкоштовно для усіх охочих. Потрібне лише бажання людини виділити час на себе.

Хочу вірити, що охочих пройти обстеження, які ми організовуємо з Володимиром Бондарем, буде багато. А перші три виїзди у рамках цього партнерства відбудуться уже 23 липня», – уточнила Марія Адамчук-Коротицька.

Читайте також: У трьох волинських селах жінок безкоштовно обстежать на рак.

До слова, як уточнив Володимир Бондар, окрім домовленостей із місцевою владою про якнайширше сприяння проведенню скринінгів, уже під час Дня селища їм із Марією вдалося залучити до просвітницької роботи і «важку артилерію».  Отож, про важливість вчасних обстежень, проведення скринінгів та вакцинації говоритимуть і в місцевому храмі. У цьому депутата запевнили настоятель Хресто-Воздвиженського храму селища Заболоття отець Василій (Симонович) та матушка Марина. Час переконати людей ще є: виїзні прийоми з обстеженням на рак шийки матки до Заботоття та села Тур «Фонд боротьби з раком» запланував на серпень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські плавці здобули низку медалей на кубку України
Наступна новина Вже за рік мінімальну зарплату в Україні хочуть збільшити до 7 700 гривень
Останні новини
Схожі новини