Психолог порадила українцям позбутися мотиватора «а що скажуть люди»

Психолог порадила українцям позбутися мотиватора «а що скажуть люди»

В Україні завжди був дуже важливий внутрішній мотиватор «а що скажуть люди», який, насправді, може зіпсувати життя і вам і вашій родині.

Таку думку висловила психіатр, психотерапевт, медичний психолог, член Всесвітньої асоціації біологічної психіатрії Тіна Берадзе в ефірі «24 каналу».

«Так, я розумію, нас так виростили. Нам завжди говорили, головне – що скаже сусідка Марфа Петрівна. Але! По-перше, Марфа Петрівна, сусідка, нічого доброго не скаже. Ми так запрограмовані, що негатив сприймаємо набагато краще. Якщо ви успішна людина, Марфа Петрівна придумає все, щоб цей успіх знецінити, а якщо ви нічого не досягли в житті, вона навіть згадувати про вас не буде», – пояснила психолог.

По-друге, за її словами, не можна сподобатися всім. «Навіть стодоларова купюра подобається не всім. Тому що комусь симпатичніші євро, комусь – фунти. Тому намагатися догоджати і міняти свою поведінку під то, «що скажуть люди» – це абсолютно низький рівень емоційного інтелекту. Якщо будеш зважати на думку сусідів – тупцюватимеш на місці. У тебе не буде особистісного зростання. Ми стільки енергії витрачаємо на те, щоб всім догодити, що не залишається енергії для особистісного зростання», – додала лікар.

Берадзе наголосила, що потрібно дотримуватися загальних норм поведінки і не порушувати кримінальний кодекс. «Потрібно не робити те, за що твоїм дітям буде соромно за тебе. Все інше – можна», – додала вона.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку створять 8 поліцейських станцій
Наступна новина Луцкі патрульні затримали тернопільського хабарника
Останні новини
Схожі новини