Пункти пропуску на Волині передали агентству відновлення

Пункти пропуску на Волині передали агентству відновлення

 В Україні 19 пунктів пропуску через державний кордон передані до сфери відповідальності Агентства відновлення. Серед них й пункти пропуску на Волині.Ще 10 пунктів ппопуску – очікують передачу. 

Про це інформує пресслужба Агентства відновлення.

Від Державної митної служби не передано вісім пунктів пропуску у Закарпатській області (через наявність кредиторської заборгованості попередніх років). 

Зазначається, що права постійного користування земельними ділянками у Вінницькій, Волинській, Одеській, Чернівецькій та Закарпатській областях не зареєстровано Службами відновлення в областях через відсутність відмови Державної митної служби від права на користування земельними ділянками під пунктами пропуску.

Щодо пунктів пропуску, які наразі передані Агентству відновлення – до кінця цього року планують провести тендерні процедури на ремонт та проєктування, і в наступному році розпочати роботи по всіх цим об'єктах.

У межах міжнародного проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні» Агентство відновлення ремонтує прикордонні автошляхи. Це 4 маршрути у Львівській області: Т-14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір, Т-14-20 Яворів – Грушів, Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (тут роботи вже завершили) та Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська (роботи тривають).

«В межах експлуатаційного утримання наразі підтримуються дороги до пунктів пропуску в Одеській та Волинській областях. Для розбудови пунктів пропуску плануємо залучати фінансування за програмою ЄС «Механізм «Сполучення Європи» (CEF)», – зазначає агентство відновлення. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина НАБУ завершило розслідування щодо корупційної схеми на «Волиньторфі»
Наступна новина Підтвердили загибель ще одного Захисника з Волині
Останні новини
Схожі новини