НАБУ завершило розслідування щодо корупційної схеми на «Волиньторфі»

НАБУ завершило розслідування щодо корупційної схеми на «Волиньторфі»

22 вересня НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою ексдиректора державного підприємства «Волиньторф» і керівника приватної компанії у заволодінні майже 6 млн грн коштів цього державного підприємства. Матеріали надані стороні захисту для ознайомлення, – інформує пресслужба НАБУ. 

За даними слідства, наприкінці 2013 – початку 2014 року тогочасний директор «Волиньторфу» уклав договори на купівлю на понад 5,6 млн грн цінних паперів за кошти очолюваного ним підприємства. У день купівлі, керівник ДП перепродав ці папери приватній компанії. Врешті-решт, кошти держпідприємство так і не отримало, в результаті йому завдано 5,6 млн грн збитків.

Кваліфікація: ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють з вересня 2021 року після передачі справи за підслідністю від СБУ.

30 червня 2023 року ексдиректору ДП «Волиньторф» і керівнику приватної компанії за оперативного супроводу повідомили про підозру. 

Державне підприємство «Волиньторф» вже понад 25 років є одним з найбільших виробників екологічно чистого виду палива — брикетів торф'яних в Україні.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян закликають підтримати юних лучан у фіналі Нацвідбору на Дитяче Євробачення–2023
Наступна новина Пункти пропуску на Волині передали агентству відновлення
Останні новини
Схожі новини