«Путін готовий на будь-кого на посаді Президента, окрім Порошенка», - канадський політолог у Луцьку

«Путін готовий на будь-кого на посаді Президента, окрім Порошенка», - канадський політолог у Луцьку
Політолог Тарас Кузьо. Фото ІА ВолиньPost

Канадський політолог українського походження Тарас Кузьо вважає, що президента РФ Владіміра Путіна влаштує будь-який переможець на українських президентських виборах, окрім Петра Порошенка.

У п’ятницю, 15 березня, в приміщенні бібліотеки СНУ політолог презентував книгу «Війна Путіна проти України», - пише ІА ВолиньPost.

«Хочу пояснити, з чого розпочалося написання. Я ніколи не мав ілюзій про Януковича і «Партію Регіонів», але дуже мало інформації було про війну і Донбас. Я вирішив про це писати і провести дослідження», – каже автор, який багато разів їздив на схід України разом з волонтерами.

«Війна Путіна проти України» складається із, так би мовити, двох частин. Перша – бекграунд таких речей, як історія донбаського криміналітету та пояснення, чому цей регіон України завжди з ним пов’язували, історія «Партії Регіонів», та її відмінність від інших центристських партій. У другій частині – невтішні прогнози для українців: «Ця війна триватиме ще довго», – стверджує Кузьо.

«Війна триває через те, що російські лідери не визнають Україну державою»

«Є дуже багато різних причин, які дискутуються на Заході, про кризу і війну. Я думаю, що вони усі помиляються, коли кажуть, що це – вина Заходу чи причини розширення ЄС і НАТО. Я думаю, що це швидше пов’язане з питанням національної ідентичності. Це пов’язано з тим, що російські лідери, російські опозиціонери, так звані фахівці, вважають, що ми не існуємо, а наша держава – фейкова, банкрутизована, п’ята колона Заходу. І саме тому Путін готовий на будь-кого на посаді Президента України, окрім Порошенка. Бо тільки Порошенко йому протистоїть», – розповідає Кузьо.

Політолог спростовує міф про те, що російськомовні українці – не патріоти:

«Підвладні Москві вважають, що всі вони – пропутінські і проросійські, але ніяк не патріоти і не українці, але через дослідження я зрозумів, що більшість російськомовних українців є патріотами України. Вони воюють на фронті, навіть у націоналістичних формаціях. Але розуміння російськомовний патріот України немає у Москві. Вони не можуть собі збагнути, що це за людина».

«Очевидно, якщо ми готові піти на капітуляцію і здатися, то війна закінчиться вже завтра, але опитування показує, що тільки 16% українців готові на це, здебільшого ті, хто живе поблизу гарячих точок… Більшість українців вважають, що Росія повинна заплатити за все. За війну, за збитки, за скалічені життя. Вони першими повинні віддати Донбас і Крим, покинути окуповані території. У соцопитуваннях більше, ніж 70% українців висловили таку думку», - розповів Тарас Кузьо

«Але для Путіна такого слова, як компроміс немає, він на це не піде», – додав він.

Політолог закликав «не довіряти тим, хто обіцяє мир вже завтра, закінчити війну і опустити ціни на газ».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська шахта «дала план». Кажуть про зміни на краще. ВІДЕО
Наступна новина У луцькій мерії пояснили тріщини на ковельському мосту. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини