Рачков заявив, що ніяких грошей у нього не було

Рачков заявив, що ніяких грошей у нього не було

Олександр Рачков, якого звинувачують в одержанні неправомірної вигоди, заявив, що правоохоронці не знаходили ніяких грошових коштів у його кабінеті та будинку, крім 4000 тисяч гривень зарплати.

Про це він заявив у лікарні, де перебуває наразі на лікуванні.

«Внаслідок цих неправомірних дій було вилучено мої особисті речі – ноутбук, телефони, гаманці та вміст мого гаманця, в якому було вцілому вилучино близько 103-104 доларів та 4 тисячі гривень. Крім цього, того ж дня у будинку, де я тимчасово мешкаю також було проведено обшуки. При цьому зауважую, що ні у службовому кабінеті, ні у будинку не знайдене та не вилучено, ні 10, ні 12, ні 17 тисяч доларів США, як це повідомляється, визначається у публікаціях у ЗМІ і озвучується в інтернеті.

Читати також: Прокуратура прокоментувала обшуки у Рачкова

Вважаю, що дії правоохоронців є незаконними та такими, що порушують вимоги КПК України та буду захищати свої права у законний спосіб», – зазначив Рачков.

Нагадаємо, раніше Перший повідомляв, що близько 17:00 25 квітня 2018 року слідчі Генеральної прокуратури та Спеціальної антикорупційної прокуратури затримали у своєму робочому кабінеті заступника Луцького міського голови Олександра Рачкова під час отримання чергового траншу хабара.

За інформацією джерел, він отримав 7000 доларів США за допомогу у врегулюванні земельних питань. Виявилось що це вже не перший транш, а загальна сума хабара у цій справі становила 17 000 доларів США.

Таким чином, слідчі провели обшук не лише у його робочому кабінеті, а й автомобілі, де виявили та вилучили понад десять тисяч доларів.

Також стало відомо про причетність до цієї справи судді Шацького районного суду Наталії Сушик. Її вчора ввечері затримали на території церкви «Фіміам».

Та вже 26 квітня 2018 року, з власних джерел, які заслуговують на довіру, журналістам видання стало відомо про те, що коло осіб, причетних до цієї справи хабарництва значно збільшилось.

Так, силовики наразі вже мають інформацію про те, що оборудку проводили за цілою схемою.

Тож фігурантами справи, окрім Олександра Рачкова та Наталії Сушик, є ще й головний архітектор міста Леонід Герасимюк, представник ДАБІ Юрій Маслюк і голова земельної комісії, депутат Євген Ткачук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Торговців та прохачів, які чіпляються до туристів в Єгипті, штрафуватимуть
Наступна новина ЄС готовий дати Україні близько 100 мільйонів євро на енергоефективність
Останні новини
Схожі новини