«Справа Рачкова»: силовики викрили цілу схему хабарництва та встановили нових причетних

«Справа Рачкова»: силовики викрили цілу схему хабарництва та встановили нових причетних

У справі за фактом затримання посадовця Луцької міської ради Олександра Рачкова під час отримання неправомірної вигоди розширилось коло підозрюваних.

Нагадаємо, що близько 17:00 25 квітня 2018 року слідчі Генеральної прокуратури та Спеціальної антикорупційної прокуратури затримали у своєму робочому кабінеті заступника Луцького міського голови Олександра Рачкова під час отримання чергового траншу хабара.

Він отримав 7000 доларів США за допомогу у врегулюванні земельних питань. Виявилось що це вже не перший транш, а загальна сума хабара у цій справі становила 17 000 доларів США.

Читати також: Пустовіт прокоментував обшуки у кабінеті Рачкова

Таким чином, слідчі провели обшук не лише у його робочому кабінеті, а й автомобілі, де виявили та вилучили понад десять тисяч доларів.

Також стало відомо про причетність до цієї справи судді Шацького районного суду Наталії Сушик. Її вчора ввечері затримали на території церкви «Фіміам».

Та вже сьогодні, з власних джерел, які заслуговують на довіру, журналістам видання стало відомо про те, що коло осіб, причетних до цієї справи хабарництва значно збільшилось.

Так, силовики наразі вже мають інформацію про те, що оборудку проводили за цілою схемою.

Тож фігурантами справи, окрім Олександра Рачкова та Наталії Сушик, є ще й головний архітектор міста Леонід Герасимюк, представник ДАБІ Юрій Маслюк і голова земельної комісії, депутат Євген Ткачук.

Читати також: Прокуратура прокоментувала обшуки у Рачкова. 

Як вдалось з’ясувати, оборудка стосувалась легалізації незаконного будівництва під багатоквартирний житловий будинок, що вимагало зміни цільового призначення. Саме тут відводилась окрема роль судді, яка мала винести або ж вже винесла неправомірне рішення.

Кожному з учасників корупційної справи відводилась окрема роль: хтось просував потрібне рішення через відповідну комісію та сесію Луцької міськради, інший – готував папери та візував рішення, треті особи – закривали очі на законодавство або ж виносили завідомо неправомірні рішення.

Відповідно – кожен з учасників схеми отримував свою частку неправомірної вигоди.

Стало відомо, що усіх причетних до цієї справи вже кілька місяців поспіль «тримали на прослуховуванні», тож підстав для проведення обшуків у силовиків було вдосталь.

Тим не менше, нині вже порушена не одна справа за цим фактом, а тому слідчі ГПУ продовжують проводити слідчі дії. Подейкують, обшуки тривали і в приватних помешканнях фігурантів. В окремих осіб вилучено десятки тисяч доларів.

Тож цілком ймовірно, що найближчим часом, як заступнику міського голови Олександру Рачкову, так і всім його спільникам оголосять про підозру у вчиненні кримінального злочину.

Згідно закону їх можуть затримати для проведення слідчих дій і допитів терміном до 3-х діб. Тож до вечора 28 квітня Олександру Рачкову мали б обрати запобіжний захід.

Разом з тим, джерела зауважують, що в ході прослуховування, яке проводилось відповідно до чинного законодавства за ухвалами судів, виявлено не один факт скоєння злочину цими посадовими особами.

Тому нині йде мова про порушення кримінальних справ за 5-ти статтями Кримінального кодексу України.

Сьогодні телефони усіх фігурантів цієї кримінальної справи вимкнені, тож цілком ймовірно, що вони перебувають на допитах та дають свідчення правоохоронцям.

Правоохоронні органи наразі не мають змоги прокоментувати справу у повній мірі, адже триває досудове розслідування.

Передрук заборонений 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські та польські митники викрили фальсифікації на суму понад 2 мільйони гривень
Наступна новина Поліція розшукує зниклого жителя Луцька
Останні новини
Схожі новини