Після корупційного скандалу Рачков зробив гучну заяву з лікарняної палати. ТЕКСТ ЗАЯВИ

Після корупційного скандалу Рачков зробив гучну заяву з лікарняної палати. ТЕКСТ ЗАЯВИ

Олександр Рачков, перебуваючи у лікарні, розповів, що подав заяву на звільнення з посади заступника Луцького міського голови, припиняє своє членство у ВО «Батьківщина» та вважає себе невинним.

Про це він заявив журналістами, які зібралися у Луцькій міській клінічній лікарні, де заступник міського голови Луцька проходить лікування.

Нагадаємо, під час обшуків Олександр Рачков повідомив, що його стан здоров’я погіршився, його госпіталізували до лікарні.

Подаємо текст заяви Олександра Рачкова дослівно:

"Я, Рачков Олександр Леонідович, заступник Луцького міського голови, член виконавчого комітету  Луцької міської ради, виконуючий обов’язки голови Луцької  районної партійної організації ВО «Батьківщина»,  у зв’язку із подіями, які мали місце 25 квітня 2018 року, маю намір зробити наступну заяву.

25 квітня 2018 року у моєму службовому кабінеті особами, які представилися працівниками генеральної та обласної прокуратури, проведено обшук та виємку, при цьому жодного процесуального документу від слідчого чи ухвали суду мені представлено не було. Хоча неодноразово про це запитувалося і це зазначено в протоколі.

Внаслідок цих неправомірних дій було вилучено мої особисті речі – ноутбук, телефони, гаманeць та вміст мого гаманця, в якому було в цілому вилучино близько 103-104 долари та 4 тисячі гривень. Крім цього, того ж дня у будинку, де я тимчасово мешкаю, також було проведено обшукю

При цьому зауважую, що ні у службовому кабінеті, ні у будинку не знайдене та не вилучено ні 10, ні 12, ні 17 тисяч доларів США, як це повідомляється,  зазначається у публікаціях у ЗМІ і озвучується в інтернеті.

Вважаю, що дії правоохоронців є незаконними та такими, що порушують вимоги КПК України, та буду захищати свої права у законний спосіб.

Водночас з метою гарантій здійснення неупередженого слідства та уникнення подальших звинувачень щодо можливого впливу на слідство чи інших причетних осіб мною підготовлено та подано заяву на звільнення з посади заступника міського голови за власним бажанням. Також з метою уникнення політичних партійних спекуляцій та маніпуляцій я призупиняю своє членство у ВО «Батьківщина».

Дана заява написана мною, Рачковим Олександром Леонідовичем, власноручно, без будь-якого примусу, за власним бажанням та є офіційним повідомленням про звільнення з посади, призупинення членства в партії та про мою невинуватість. Водночас даю свою згоду на її оприлюднення».

Після зробленої заяви Олександр Рачков розповів, що планує залишитися на разі в лікарні, адже не так давно переніс операцію на серці і внаслідок стресу його стан загострився.

«Чи обмежений я в пересуванні, чи ні – я в принципі цього не розумію. Але я і не маю на меті кудись пересуватися. Бо розумію, що мені варто перебувати у лікарні, щоб не усугубити стан здоров’я», - зазначив Олександр Рачков.

Нагадаємо, раніше Перший повідомляв, що близько 17:00 25 квітня 2018 року слідчі Генеральної прокуратури та Спеціальної антикорупційної прокуратури затримали у своєму робочому кабінеті заступника Луцького міського голови Олександра Рачкова під час отримання чергового траншу хабара.

За інформацією джерел, він отримав 7000 доларів США за допомогу у врегулюванні земельних питань. Виявилось, що це вже не перший транш, а загальна сума хабара у цій справі становила 17 000 доларів США.

Читати також: Пустовіт прокоментував обшуки у кабінеті Рачкова

Таким чином, слідчі провели обшук не лише у його робочому кабінеті, а й автомобілі, де виявили та вилучили понад десять тисяч доларів.

Також стало відомо про причетність до цієї справи судді Шацького районного суду Наталії Сушик. Її вчора ввечері затримали на території церкви «Фіміам».

Та вже 26 квітня 2018 року, з власних джерел, які заслуговують на довіру, журналістам видання стало відомо про те, що коло осіб, причетних до цієї справи хабарництва значно збільшилось.

Так, силовики наразі вже мають інформацію про те, що оборудку проводили за цілою схемою.

Тож фігурантами справи, окрім Олександра Рачкова та Наталії Сушик, є ще й головний архітектор міста Леонід Герасимюк, представник ДАБІ Юрій Маслюк і голова земельної комісії, депутат Євген Ткачук.

Читати також: Прокуратура прокоментувала обшуки у Рачкова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліція затримала п'яного водія. ВІДЕО
Наступна новина До Землі мчить величезний астероїд
Останні новини
Схожі новини