Рада заборонила продаж електронних цигарок українцям до 18 років

Рада заборонила продаж електронних цигарок українцям до 18 років

Верховна Рада заборонила продаж електронних цигарок українцям до 18 років.

За відповідний законопроєкт №3628 проголосували 309 нардепів, повідомляє Главком.  

Закон забороняє продаж електронних цигарок підліткам на рівні з традиційними тютюновими виробами. Перехідний період у застосуванні закону становить 18 місяців.

Зокрема йдеться про вироби з вмістом промислово обробленого тютюну, не призначені для куріння, нюхання, смоктання чи жування, що використовуються для генерування аерозолю шляхом нагрівання тютюну електричним підігрівачем з електронним управлінням до температури, при якій не відбувається процесу горіння (згоряння) вироби і виділення тютюнового диму.

У законі штрафом карається порушення правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними цигарками і рідинами, використовуваними в них, тютюновмісними виробами для електричного нагріву.

Йдеться про продаж у приміщеннях або на територіях, заборонених законом, чи продаж особі, яка не досягла 18 років.

Порушення правил торгівлі цими товарами каратимуть штрафом від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 - 13600 гривень). 

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Британія першою у світі розпочне масову вакцинацію від коронавірусу
Наступна новина На Волині за добу коронавірус діагностували у понад 300 людей. Видужали – 446
Останні новини
Схожі новини