«Рано відкривати дитячі садочки», - лікарка волинської інфекційної лікарні

«Рано відкривати дитячі садочки», - лікарка волинської інфекційної лікарні
Фото ілюстративне

На думку лікаря-ординатора Волинської обласної інфекційної лікарні Ірини Ковальової, судячи з динаміки захворювань, поки що рано відкривати дитячі садочки.

Свої міркування лікар висловила у програмі «Тема дня» на телеканалі “Суспільне. Волинь”, пише «Конкурент».

“На мою особисту думку, ще рано відкривати дитячі садочки, адже захворюванність росте. Враховуючи той карантин, який встановили на першому етапі, то ми досягли гарного результату. Не було різкого спалаху, як було в інших областях та країнах. Не було піку, крива йшла по плату. За цей час мали можливість підготуватися, визначити опірні лікарні, забезпечити те, що мали. Розтягнули в часі і це мало позитивний ефект. Тому думаю, що ранувато”, – висловила думку лікар на питання про доцільність відкриття садочків.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Вона пояснила, що симптоми захворювання на коронавірусну хворобу і дітей та дорослих однакові. Відмінність у тому, що в дітей хвороба протікає легше, однак разом з тим вони є носіями вірусу.

“На жаль, Волинська область зайняла друге місце по виявленню підтверджених випадків після Чернівецької області. При тому, що діти не відвідують школу, дитячі садки, вони ізольовані. Ті, що мають прояви, знаходяться на самоізоляції. Це має велике значення. Специфічної профілактики цього захворювання немає. Тобто немає вакцинації. Основна профілактика — це обмеження контактів, дотримання гігієни”, - пояснює лікар.

Нагадаємо, з 25 травня в Україні хочуть відкрити дитячі садочки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У російському «Зеніті» хочуть, щоб лучанин Тимощук покинув команду, – ЗМІ
Наступна новина У Луцькій міській клінічній лікарні з'явилось нове обладнання
Останні новини
Схожі новини