У Луцькій міській клінічній лікарні з'явилось нове обладнання

У Луцькій міській клінічній лікарні з'явилось нове обладнання

21 травня у КП “Луцька міська клінічна лікарня” презентували роботу новітнього апарата для проведення лапароскопічних операцій. Цьогоріч з міського бюджету було виділено 2,5 млн грн для придбання ендоскопічної хірургічної стійки для медзакладу.

Це медичне обладнання дозволяє виконувати широкий спектр оперативних втручань на внутрішніх органах. Таке обладнання значно скорочує час операції та підвищує її безпечність для пацієнта, – інформують у міськраді.

За словами заступника директора закладу з хірургічної допомоги Олександра Федорчука, лапароскопічні операції витіснили традиційні втручання з великими розрізами та високим рівнем операційної травми. Виконання лапароскопічних операцій на Волині розпочато ще у 1996 році з впровадження лапароскопічної холецистектомії у Луцькій міській клінічній лікарні.

На сьогодні, Луцька міська клінічна лікарня є лідером із кількості проведення малоінвазивних втручань. Щороку хірурги проводять понад три тисячі малоінвазивних ендоскопічних втручань. Сюди звертаються за допомогою не лише волиняни, а й мешканці інших областей.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Як розповідають медики, із застосуванням цієї апаратури проводиться оперативне лікування хірургічної, гінекологічної, урологічної, ортопедичної, отоларингологічної патології. Малоінвазивні втручання проводяться практично на всіх органах як при планових, так і при невідкладних операціях.

“Послідовно і системно оновлюємо обладнання у Луцькій міській клінічній лікарні та в інших міських лікувальних закладах, проводимо капітальні ремонти у медичних закладах. Щодня до медичних установ за допомогою звертаються сотні лучан та жителів інших міст, сіл. Дуже важливо, щоб лікарі мали можливість проводити хірургічні втручання, використовуючи високоточне, новітнє обладнання. Нова хірургічна стійка, яка нещодавно з’явилася у міській клінічній лікарні, широко застосовується у гінекологічній, терапевтичній, травматологічній практиці. Це інноваційне, сучасне та якісне обладнання, якого і потребував заклад, аби і надалі оперативно та професійно надавати необхідну медичну допомогу”,- зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.

    

Читайте також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Рано відкривати дитячі садочки», - лікарка волинської інфекційної лікарні
Наступна новина Працівники «Волиньгазу» сфотографувалися у вишиванках «Едельвіки»
Останні новини
Схожі новини