Разумков розповів, коли запрацює ринок землі

Разумков розповів, коли запрацює ринок землі

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що в законопроєкті про ринок землі є багато невирішених питань, але він надійде до парламенту, коли буде готовий.

І після цього ринок запрацює не відразу. Разумков додав, що рішення ухвалить Верховна Рада більшістю голосів, інформують Факти ICTV.

За словами спікера ВР, ключові питання були враховані.

«Я говорю про обмеження для іноземців, фактично, заборона продавати землю іноземцям, на сьогодні, і компаніям, у яких є власником або кінцевим бенефіціаром іноземці – також заборонено до референдуму. Дуже сильно знижений показник фактично продажу землі в одні руки. І сьогодні, дискусія «більше-менше», але, на сьогодні, це 10 тис.га», – сказав він.

Разумков підкреслив, що ухвалення закону про ринок землі не означає, що він відкриється відразу, тому що багато аспектів потрібно привести до відповідних норм.

«Це і реєстри, і антирейдерська система, це і нормальні карти, в повному обсязі відображають – де, що, як і кому належить, це створення Державного банку землі, це створення і отримання дешевих кредитів. Багато роботи, яку необхідно виконати на цьому проміжку, і тільки після цього, дійсно, відкриється ринок», – сказав він.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найпопулярніші запити Вікіпедії. Що найбільше цікавить українців
Наступна новина Коли у луцьких храмах УПЦ МП освячуватимуть воду. РОЗКЛАД
Останні новини
Схожі новини