Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з Савченко, нардеп - пішла з Ради

Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з Савченко, нардеп - пішла з Ради

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання генпрокурора Юрія Луценка про зняття недоторканності з нардепа Надії Савченко, а також про її затримання та арешт, – пише 24 канал.

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні зранку 22 березня. Це ще не остаточне рішення Ради, а лише рекомендація комітету. Голосування з цього питання відбудеться на засіданні парламенту 22 березня.

На засіданні регламентного комітету виступив Генпрокурор Юрій Луценко. Він детально виклав суть звинувачень Савченко: змова з ватажками терористичної організації "ДНР", підготовка масштабного теракту в центрі Києва, а також захоплення адміністративних будівель у столиці і повалення влади. Луценко також заявив, що має документальне підтвердження, що Росія надавала зброю Рубану і Савченко.

Водночас Савченко підтвердила, що всі факти, наведені генпрокурором – правдиві. Однак, за її словами, насправді, вона не готувала теракт, а це була "військова операція, проведена спільно з волонтерами". І насправді, Савченко нібито просто хотіла налякати владу.

Як повідомляє УНІАН, Народний депутат Надія Савченко покинула приміщення Верховної Ради, однак висловила намір взяти участь у пленарному засіданні парламенту. 

Навпроти центрального входу до будівлі Верховної Ради України проходять акції на підтримку Савченко та проти неї. Всього на площі Конституції зібралося близько 100 людей.

Візуально вони не розділені на два табори, вони стоять усі поруч з гаслами протилежного змісту.

Так, одні з них тримають плакати з написами: «Надія - патріот, Рада - зрадниця» та «Надія є». Водночас, плакатів проти Савченко більше. Зокрема на них написано: «Скажіть ні путінській свині», «Поверніть Надію Вовці» та «Путін думає - Надя говорить».
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гнідавський цукровий завод впровадить стандарт ISO 22000
Наступна новина ПриватБанк заплатив півмільйона хакерам
Останні новини
Схожі новини