Рекорди «бабиного літа» на Волині. Тепло протримається до кінця тижня

Рекорди «бабиного літа» на Волині. Тепло протримається до кінця тижня
Фото ілюстративне

Небувало тепла погода у жовтні цього року побила вже п'ять рекордів, починаючи з 1949-го.

Про це розповіли Волинському гідрометцентрі, повідомляє 12 канал.

«За роки спостережень із 1949 року друга декада жовтня виявилася найтеплішою. Побито п’ять рекордів, тобто перевершено абсолютний максимум 5 разів за жовтень», – каже чергова синоптикиня обласного центру гідрометеорології Надія Голя.

Нині середньодобова температура становить від 14 до 16 градусів. 21 жовтня зафіксували максимальну денну температуру – було +25 градусів. Такі показники відповідають кінцю серпня.

Тепла погода протримається ще до кінця цього тижня, тобто до 27 числа.

«На кінець дня 27 жовтня буде мінятися синоптична ситуація, і вже з понеділка буде зниження температури. І вже десь на 30 число нічна температура сягатиме мінусових значень», – розповіда Надія Голя.

Синоптики кажуть, що у такої теплої і сухої погоди є й недоліки. Нині в області найвищий рівень пожежної небезпеки. Людей закликають бути обережними з вогнем та у жодному разі не палити листя, оскільки це не лише шкідливо, а й у теперішній ситуації дуже нбезпечно.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ноутбуки замовлятимуть піцу. Про що говорив у Луцьку гендиректор Lenovo Ukraine Тарас Джамалов
Наступна новина У Луцьку хочуть підвищити ціну на воду
Останні новини
Схожі новини