Ноутбуки замовлятимуть піцу. Про що говорив у Луцьку гендиректор Lenovo Ukraine Тарас Джамалов

Ноутбуки замовлятимуть піцу. Про що говорив у Луцьку гендиректор Lenovo Ukraine Тарас Джамалов

Які звички варто розвинути, щоб бути успішним? Де брати ідеї, щоб знайти вихід зі складної ситуації? Що потрібно, аби влаштуватись на роботу в міжнародну компанію? Яких новинок варто очікувати у виробництві ноутбуків?

Про це і не тільки говорив у Луцьку гендиректор компанії Lenovo в Україні Тарас Джамалов. Зустріч відбулася у РЦ «Промінь» 22 жовтня в рамках освітнього проєкту «Школа свідомого громадянина» Громадянського руху «СВІДОМІ».

Ми побували на відкритій розмові і вибрали найцікавіше.

Для довідки. Тарас Джамалов почав кар'єру 2003 року з посади продавця-консультанта у магазині комп'ютерної техніки. З 2017 року працює на посаді гендиректора Lenovo Ukraine. 
Lenovo – транснаціональна компанія, яка входить в трійку найпопулярніших виробників комп’ютерів та в топ 10 за продажами смартфонів у світі.
 

*       *       *

«Сучасний світ так влаштований, що запитувати в людини про цілі на 10 років наперед майже непристойно. Будь-яка чесна людина скаже, що чітких цілей нема, тому що все дуже швидко змінюється».

 *       *       *

«Що робити молодій людині, яка хоче досягнути успіху? Перше – мати план хоча б на кілька років, чи хоча мати б свою умовну «конституцію», чим вона хочете займатись, а чим ні. Друге – виконувати цей план. Бізнес платить не за хороші ідеї, а за їх реалізацію».

  *       *       *

«Найбільші капітали та найбільш успішні справи формуються у період кризи. В Україні багато кризи, тому це правильне місце, щоб починати свій бізнес».

 *       *       *

«Довготермінові мрії мають бути більш пріоритетними, ніж короткострокові». 

 *       *       *

«Міжнародні компанії ніколи не куплять спеціаліста через диплом, вони куплять спеціаліста за вміння».

 *       *       *

«Навики, без яких не візьмуть у міжнародну компанію, – це знання англійської мови та базова комп’ютерна грамотність. Але найголовніше – компанія мусить переконатись, що ви вірите в цілі компанії і готові за ними слідувати».

  *       *       *

«Я не прийму на роботу працівника, який ненавидить клієнтів. Не візьму людину, яка не має щирого бажання допомогти клієнту».

  *       *       *

«Якщо у вашої компанії чи команди є спільна ціль, яку всі розділяють і вона достатньо амбітна, ви матимете команду мотивованих людей, які працюватимуть не за зарплату, а для досягнення цілей. Якщо цих цілей нема, ви нічого не зможете зробити ніякими системними мотиваціями».

*       *       *

«Звички, які потрібно розвинути, щоб бути успішним:

1. Щодня просинатись в один і той же час. При цьому не важливо, коли ви засинаєте. З часом ваш організм сам визначатиме, коли потрібно лягати спати.

2. Читайте. Якщо вам нема 24 років, то вам варто читати і художню літературу. До цього віку вона ще корисна. Але навіть якщо вам більше років, читайте. Краще читати хоч щось, ніж взагалі нічого. Ви побачите наскільки ваш мозок краще працюватиме. Я закликаю все-таки читати не художню літературу, а науково-популярну.

3. Займайтесь спортом. Спорт дисциплінує. Ви звикнете до того, що спершу важко, але потім це дасть результати. Це потім відобразиться і в бізнесі.

4. Не дивіться телебачення. Якщо ви все-таки щось дивитесь, а ви будете змушені щось дивитись на ютубі, не дивіться рекомендований контент. Якщо вмикаєте ютуб, запитуйте себе: «Для чого я це роблю?»

Якщо ви заходите, щоб подивитись, як затонув «Титанік», то не спокушуйтесь, якщо ютуб підтягне відео про те, як знімався «Титанік», а які є ще фільми… Ви марно витратите час.»

*       *       *

«Злочин – це займатись чимось, що вам не подобається. Це може бути важко, але це має вам подобатись. Якщо ви думаєте, що хтось каже: «Я люблю свою роботу!» і при цьому не відчуває страждань, то ви помиляєтесь.

Щоб ця любов не закінчувалась, ви повинні чимось розбавляти своє життя. Якщо тільки ходити на роботу, навіть якщо займатись дуже цікавими речами, це з часом надокучить. Тому найперше треба змінити картинку. Це можна зробити за допомогою подорожей».

  *       *       *

«Подорожі для мене – найкращий спосіб думати. Сучасна нейробіологія стверджує, що наш мозок по-справжньому думає, коли ви займаєтесь простими рутинними механічними справами. Подорожі цьому сприяють. Поки ви ходите по Колізеї і розглядаєте розвалини, ваш мозок прораховує якісь проблемні питання, які ви до цього в нього завантажили.

Та кількість ідей, які приходять під час подорожей, не зрівняється з кількістю ідей, які приходять у звичайний день на роботі».  

  *       *       *

«Як встигати все? Ніяк. Життя – це не черга виборів. Життя – це черга відмов. Кожен день відкриваючи список справ, треба обирати найголовніші. До кінця списку ви не дійдете ніколи».

  *       *       *

«Світ переживав багато періодів, коли професії зникали. Зараз людина вступає на якусь спеціальність, а до закінчення навчання цієї професії вже може не існувати. Тут важливо вміти адаптовуватись».

  *       *       *

«Є кілька індустрій, в яких великий дефіцит спеціалістів і він не буде заповнений, навіть якщо всі університети зараз почнуть готувати таких спеціалістів. Це сфера програмування доповненої реальності, програмування віртуальної реальності, нейронні мережі».

  *       *       *

«Що очікувати у сфері лептопів? Всі ноутбуки працюватимуть у режимі «постійно увімкнений». Всі інші розробки будуть спрямовані на те, щоб підтримувати зарядку повний робочий день.

Ще один напрям – з ноутбуком можна буде спілкуватись. Це буде тренд для будь-яких пристроїв, які будуть випускатись найближчим часом.

Нотбуку можна буде сказати: «Замов мені піцу!» або «Внеси щось у календар». Це те, що зробить пристрій по-справжньому smart – розумним».

  *       *       *

«У майбутньому будуть смарткросівки і смартфутболки. Кросівки будуть мати датчики, які будуть підказувати, що вам варто повисіти на турніку, бо у вас проблема з хребтом. Футболка буде реєструвати якісь зміни в організмі і підказувати, що вам потрібно звернути увагу на своє харчування».

  *       *       *

«Хто переважатиме на ринку – Китай чи Америка? Їм не треба конфліктувати, їм треба об’єднати зусилля.

Бізнес – це не спорт, де є одне перше місце. Тут більшого можна досягнути не завдяки конкуренції, а завдяки колаборації. Думаю, Китай і Америка подружаться і будуть разом робити круті речі». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як вижити луцькій книгарні «Освіта»? Просять вирішити долю магазину
Наступна новина Рекорди «бабиного літа» на Волині. Тепло протримається до кінця тижня
Останні новини
Схожі новини