Ректор розповів, яка спеціальність цьогоріч найпопулярніша в луцькому СНУ

Ректор розповів, яка спеціальність цьогоріч найпопулярніша в луцькому СНУ

Найбільший конкурс при вступі до Східноєвропейького національного університету у цьогорічній вступній кампанії був на юридичному факультеті - майже 10 людей на місце.

Про це ректор вишу Ігор Коцан розповів у коментарі Інформаційному агенству «ВолиньPost».

Читайте також: Мантії і кульки: у Луцьку стартувала посвята в студенти СНУ. ФОТО

«У нас є така традиція, що всі хочуть контролювати, як працюють. То, ви знаєте, найпопулярніша спеціальність - повністю закрита ліцензія, найбільша плата за навчання була (це майже 25 тисяч гривень, тоді, як на інших факультетах - 17-18 тисяч гривень) - це юридичний факультет», - мовив Коцан. За його словами, конкурс становив 9-10 людей на місце.

Загалом на факультеті, куди набирали 120 студентів, було лише 10 державних місць. На факультет також вступили троє учасників АТО, які мали пільгові умови. 

Загалом цьогоріч у виші на сотню збільшили кількість місць за держзамовленням - 54 для вступників на бакалаврат, та 46 - на магістратуру. 

За словами ректора вишу Ігоря Коцана цьогріч студентів набрали більше, ніж у минулому році. Відтак, у навчальному закладі спостерігають «позитивний приріст студентства» - на 200 студентів більше вступили до вишу, ніж випустилися.

Читайте також: У Луцькому медколеджі – проблеми з набором студентів

«Нарешті пішла динаміка. За статистикою всього до вишу вступило близько 3,5 тисячі студентів. На перший курс прийшло майже 2 тисячі, решта - це магістри», - розповів Коцан.

В універсситеті прцює 91 спеціальність - на бакалавра відкрили додатково 8 спеціальностей, а на магістратуру - 5.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ПриватБанк повертає волинянам гроші за QR-оплати
Наступна новина «Відкрита влада» - цитатник. Про кадрову політику
Останні новини
Схожі новини