Ремонт газових мереж у віртуальній реальності. У «Волиньгазі» – новий освітній простір

Ремонт газових мереж у віртуальній реальності. У «Волиньгазі» – новий освітній простір

Регіональна газова компанія відкрила інноваційний освітній простір у Луцьку. 

Там вчитимуть нові кадри, студентів, а також підвищуватимуть кваліфікацію чинних працівників.

Відкриття відбулося у вівторок, 5 липня, на території підприємства «Волиньгаз».

Мережа освітніх центрів на базі газорозподільних підприємств, які працюють під брендом Регіональної газової компанії, розбудовується для зв’язку сучасних технологій і навчання працівників.

«Із накопиченням такої кількості сучасних технологій з’явилася необхідність професійного зростання наших кадрів. Для цього ми вже збудували 9 навчальних центрів, для них розроблені спеціальні програми. Ми навіть застосували VR-технології, за допомогою яких можна пройти процес збирання та розбирання газорегулювального пункту, - розповідає керівник департаменту управління персоналом РГК Костянтин Єрофтєєв. - Якщо людина зробила щось не так, їй доведеться заново складати екзамен. Тобто в віртуальній реальності працівник виконує реальну роботу. Ми підвищуємо професійний рівень наших людей, щоб ми могли професійно обслуговувати техніку, економити кошти наших клієнтів».

 

Освітній простір – це двоповерхова будівля, де є лекційний зал на 30 слухачів з продуманим дизайном, кімната для навчання обслуговуванню газового устаткування з допомогою віртуальної реальності, а також практичний зал з понад 200 одиницями сучасного газового обладнання.

Читати також: «Оплата за розподіл газу – підтримка економіки та енергетичної безпеки регіону», – «Волиньгаз»

«Це реальні елементи газорозподільчої системи і ті інструменти, якими газовики користуються у своїй щоденній роботі. Устаткування українського виробництва, а також світових брендів, адаптованих до українських газорозподільчих мереж. Це дасть можливість потримати обладнання в руках, побачити його в роботі, що корисно не лише працівникам, а й студентам профільних вишів. Таким чином будуть удосконалюватися практичні навички. При чому устаткування простору постійно оновлюватиметься, а навчання проводитимуть сертифіковані тренери», - каже очільниця освітнього простору Яна Рожківська.

З її слів, вже наступного тижня, з 11 липня тут почнеться навчання з клієнтоорієнтованості та покращення сервісних навичок. Загалом, окрім безпосередньо роботи з газовим обладнанням, тут розвиватимуть корпоративні компетенції у керівного персоналу: вчитимуть лідерству, делегуванню і контролю, підвищенню стресостійкості.

Читати також: Водень, машина-сом та інші новації «Волиньгазу»: інтерв’ю з технічним директором Дмитром Кукобою

Для комфорту працівників та гостей тут є міні-бібліотека та лаунж-зона для кава-брейків.

Цей навчальний центр створювали понад півроку. І причетні особливо радіють тому, що відкрити його все ж вдалося під час війни.

«Освіта не може бути не на часі. На полі бою наші захисники вчаться, ми ж це робимо на своєму, енергетичному фронті», - наголошує Яна Рожківська.

Голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя подякував будівельникам, які зробили велику роботу в обмежені терміни.

«Відкриття освітнього простору – це черговий етап реалізації комплексної програми «Волиньгазу» з розвитку клієнтського сервісу. Головна мета - створити новітній простір для підвищення кваліфікації газовиків і таким чином покращити якість надання послуг клієнтам», – каже він.

Окрім студентів, газовиків та зварювальників, тут також вчитимуть і школярів. Їм показуватимуть, як правильно користуватися газовим обладнанням.

«Це великий крок вперед, з чим я вас вітаю. Восьмий освітній простір ми відкрили перед самим початком повномасштабного вторгнення – 23 лютого. Зараз, через 4 місяці, ми відкриваємо дев’ятий. І для нас це велика подія, тому що вона означає: ми не зупинились, ми розвиваємося і рухаємося вперед», - сказав керівник департаменту управління персоналом РГК Костянтин Єрофтєєв.

Довідково: АТ «Волиньгаз» працює під брендом Регіональної газової компанії на території області. Надає послугу з розподілу газу понад 250 тисячам побутових споживачів і  кільком тисячам підприємств та організацій різних форм власності. 

Відкриття освітнього простору РГК

Фото: Людмила Герасимюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині попрощались з загиблим військовим Сергієм Ляшуком
Наступна новина Слов'янськ стане наступною ключовою битвою на Донбасі - британська розвідка
Останні новини
Схожі новини