Ремонти, нове обладнання, міжнародна співпраця: луцькі медики підбили підсумки роботи. ВІДЕО

Ремонти, нове обладнання, міжнародна співпраця: луцькі медики підбили підсумки роботи. ВІДЕО
Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич. Скріншот із відео

Для галузі охорони здоров’я міста Луцька 2018 рік завершився досить гарними показниками, вважає начальник охорони здоров’я Микола Якимчук.

За його словами, окрім державних коштів, виділених за медичною субвенцією, чимало грошей на медицину спрямували і з місцевого бюджету, повідомляє Сфера-ТВ.

«На проведення ремонтних робіт в різних наших закладах – це понад 25 млн грн, на придбання медичної апаратури і на придбання лікарських засобів для пільгових категорій – майже 8 млн гривень», – розповів Микола Якимчук.

Минулоріч усі медзаклади були реформовані у неприбуткові підприємства, отримали нові ліцензії на медичну допомогу та підписали договори з Національною службою здоров’я. 

«1 січня ці договори вступили в силу. Нещодавно наші заклади отримали транші від Національної служби здоров’я, і вже отримані перші заробітні плати, що дасть забезпечити розвиток первинної допомоги в місті на нових засадах, передбачених реформуванням галузі охорони здоров’я», – розповів посадовець.  

Є чим похизуватись, щоправда, розслаблятись, каже Микола Якимчук, не варто, адже, аби йти в ногу з реформою, потрібно докласти ще чимало зусиль.

А головний лікар міської клінічної лікарні Лариса Духневич вважає, що їх заклад не те що йде в ногу з реформою, а можливо, у чомусь її навіть випереджає. 

«Перш за все ми зареєструвалися як підприємство, розробили всі документи, маємо ІСО, ліцензію на медичну практику, і, звичайно, готові до роботи в новому господарському механізмі, як цього вимагає проведення реформи», – зазначила Лариса Духневич.

Основні акценти у 2018 році в міській лікарні робили на тому, каже головна лікарка, щоб перш за все втримати людей на робочих місцях збільшенням заробітної плати, вивчати нові технології у роботі з пацієнтами, ну і, звісно ж, оновити матеріально-технічну базу.

«Ми змогли закупити і ультразвукову систему, рентгенівський апарат для палат, ендоскопічне обладнання. Крім того, ми зробили величезний ремонт в ендоскопії, загальній хірургії, частково в гінекології, поставили нові ліфти, зробили капітальний ремонт у зв’язку з аварійною ситуацією і баклабораторії», – повідомила Лариса Духневич.

Окрім того, головний лікар гордиться і тим, що медзаклад бере участь у різноманітних міжнародних програмах. Тісна співпраця вже є з Брестом, Литвою, нещодавно проявив бажання долучитись до співпраці і Брюсель. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські лісівники почали розводити фазанів. ВІДЕО
Наступна новина Замість щодня – через день: потяг «Львів – Ковель – Москва» курсуватиме рідше
Останні новини
Схожі новини