Волинські лісівники почали розводити фазанів. ВІДЕО

Волинські лісівники почали розводити фазанів. ВІДЕО
Поки що птахи живуть у спеціальному вольєрі. Скріншот із відео

У Звірівському лісомисливському господарстві – нові мешканці. Туди заселили фазанів.

Про це ідеться у сюжеті 12 каналу.

Птахів привезли для збагачення місцевої фауни. Поки що вони живуть у спеціально обладнаному вольєрі.

«Будемо дивитися, як вони будуть себе поводити, які їхні повадки. Будемо дивитися, чи будемо ми ними далі займатися», – розповів лісничий Роман Наумук.

Закупили птахів на Рівненщині – усього 200 голів. 

Лісівники розповідають: у природі фазани мешкають у степових умовах, однак до волинського клімату адаптуються добре і навіть дають потомство.

«Спочатку вони себе погано поводили. Я думаю, що це з тієї причини, що вони ще не акліматизувалися. Зараз вони добре себе почувають, їдять майже весь корм, який їм даємо. Зразу, як тільки привезли, давали їм певні премікси, вітаміни», – повідомив директор ДП «Лісомисливське господарство Звірівське» Сергій Тишковець.

Самці фазана яскраві, самки сірого забарвлення. Природа продумала все до дрібниць, кажуть лісівники. Яскравим оперенням самці приваблюють самок. А непримітне забарвлення курочок захищає їх від потенційних ворогів у той час, поки вони висиджують потомство.

За умови повноцінного харчування птахи можуть витримати до 40 градусів морозу.

Раціон у фазанів різноманітний.

«Кукурудза, овес, ячмінь, пшениця. Добавляємо буряк, яблуко, щоб пожтивні речовини були», – розповів мисливствознавець Юрій Ліщук.

Уже влітку фазанів із вольєрів планують випустити на волю. За поведінкою птахів лісівники постійно спостерігатимуть. А вольєр заселять молодняком, якому ще потрібно адаптуватися до життя у природному середовищі

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому Будинку офіцерів хочуть зробити культурний центр
Наступна новина Ремонти, нове обладнання, міжнародна співпраця: луцькі медики підбили підсумки роботи. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини