Рідні загиблих волинян зібрались на вечорі пам'яті Героїв Небесної Сотні. ВІДЕО

Рідні загиблих волинян зібрались на вечорі пам'яті Героїв Небесної Сотні. ВІДЕО

Напередодні Дня вшанування Героїв Небесної Сотні в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки організували вечір пам'яті, присвячений волинянам, які загинули на Євромайдані дев'ять років тому.

Про це розповіла Суспільному бібліотекарка Олена Сільчук.

Серед загиблих Героїв Небесної Сотні волиняни Василь Мойсей, Едуард Гриневич, Сергій Байдовський, Іван Тарасюк, Олександр Бадера, Віктор Хом’як і Юрій Сидорчук. Рідна сестра Юрія Сидорчука, загиблого учасника Євромайдану, Валентина Левашова каже: люди, які були на Євромайдані, хотіли кращого життя.

У те, що подвиг Героїв Небесної Сотні не буде забутий, вірить двоюрідна сестра загиблого учасника Євромайдану Сергія Байдовського – Олена Стрельбіцька:

"Подвиг Героїв Небесної Сотні став яскравим прикладом і мотиватором для багатьох, хто зараз воює на фронті. Тому що наша боротьба не знаю чи була б такою сильною, якби не було жертв Небесної Сотні".

Вечір пам'яті відвідали студенти Луцького педколеджу і ліцеїсти обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Щоранку всі ліцеїсти вшановують пам’ять померлих героїв хвилиною мовчання і щоранку співають гімн.

В обласній науковій бібліотеці експонується й постійнодіюча тематична виставка, присвячена пам’яті євромайданівців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перші герої російсько-української війни: у Луцьку вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. ФОТО
Наступна новина Щоб врятувати волинянина в Польщі затримали літак: адвокат з Луцька пригадав перший день війни
Останні новини
Схожі новини