Готові до роботи завжди: луцькі медики розповіли, як працювали впродовж року війни

Готові до роботи завжди: луцькі медики розповіли, як працювали впродовж року війни

Медики Луцької міської територіальної громади готові до роботи в будь-який час, попри різні обставини, зокрема війну.

Про це йшлося під час підсумкової колегії 27 січня, інформує Луцька міська рада. 

За словами генерального директора КП “Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади” Лариси Духневич, 2022-ий надав медикам дуже багато викликів, а воєнний стан вніс корективи в роботу. В лікарні облаштували додаткові місця в укриттях та захищені операційні, відновили джерело автономного водопостачання та створили запаси медикаментів і перев’язувальних матеріалів. У випадку вимкнення електропостачання, лікарню підключили б до дизель-генераторів та модуля доступу до мережі інтернет Starlink.

 

“Ми сформували команди та були готові до роботи навіть при масовому поступленні поранених, - наголосила вона.

- Не дивлячись на воєнний стан, ми згуртувались та зуміли не просто втримати свої позиції, а піти вперед. Нам вдалося зробити капітальні та поточні ремонти відділень, закупити обладнання, яке працює на благо мешканців Луцької громади, а також підняти професійний рівень надання допомоги. Вдалося запровадити нові методики, які не відрізняються від європейських. Нам дуже сильно допомагає місто. У нас є взаєморозуміння, нас чують та намагаються допомогти. Знаю, що допомоги потребують багато сфер, але ми в пріоритеті, і цінуємо це”.

Луцький міський голова Ігор Поліщук, який взяв участь у засіданні, подякував усьому колективу медичного об’єднання:

“Не дивлячись на воєнний стан та повномасштабне вторгнення, наше медичне об’єднання продовжило впроваджувати інновації та утримувати лідерські позиції в системі медичних закладів Волинської області. Тривали численні покращення матеріально-технічної бази та обладнання”, – мовив він. 

Мер відзначив підготовку медиків до роботи в період повітряних тривог, адже в лікарні облаштоване укриття, яке, на випадок надзвичайної ситуації, зможе забезпечити критичні функції: лікарня готова до роботи в умовах надзвичайного стану, тому що перед опалювальним сезоном розконсервували, відремонтували та налагодили твердопаливну котельню. Лікарпня має дизель-генератор, який забезпечує базові критичні функції. У березні отримаємо потужний генератор на 400 КВт, який дозволить працювати лікарні в безперебійному режимі в умовах повної відсутності електроенергії. 

Міський голова розповів, що з міського бюджету на 2023 рік виділено 5 мільйонів гривень на ремонт операційних блоків. Ще стільки ж додадуть з вільних залишків. 10 мільйонів гривень виділено на ремонт амбулаторії на вулиці Привокзальній, адже нині цей мікрорайон активно розбудовується, число пацієнтів зростає. Також заплановано ремонт приміщення першого поверху в лікувальному корпусі міської лікарні, куди медики та пацієнти потрапляють з нового приймального відділення. Ну й звичайно будуть далі працювати над оновленням медичного обладнання, яке використовується різними закладами медичного об’єднання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без тата лишились дві доньки, без дідуся троє внуків: на Волині поховали Героя Петра Леончука. ФОТО
Наступна новина На Волині попрощалися з загиблим на війні батьком трьох дітей Русланом Степасюком
Останні новини
Схожі новини