Ризикований експеримент на людях, – учені про реєстрацію в Росії вакцини від коронавірусу

Ризикований експеримент на людях, – учені про реєстрацію в Росії вакцини від коронавірусу
Фото ілюстративне

У Німеччині реєстрацію російської вакцини від коронавірусу назвали «ризикованим експериментом на людях».

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на DW.

Голова німецької Федеральної лікарської палати Клаус Райнгард жорстко розкритикував реєстрацію в Росії вакцини від коронавірусу.

«Я вважаю, що схвалення вакцини без вирішальної, третьої, фази випробувань – це ризикований експеримент на людях», – заявив він.

«Це безвідповідально вже на цій стадій робити щеплення цілим групам населення», – вважає Райнгард.

У свою чергу, керівник німецького Інституту імені Пауля Ерліха (ця установа в  Німеччині видає дозволи на проведення клінічних випробувань і реєстрацію вакцин, – ред.) Клаус Чихутек звернув увагу на низький рівень прозорості у розробці російської вакцини. Він наголосив, що ВООЗ застерігає від поспішної реєстрації вакцин. За його словами, навіть в умовах пандемії треба обов'язково ретельно пройти всі етапи випробовування й перевірки.

Читати також: Що буде, як епідемії коронавірусу і грипу змішаються? Прогноз учених

У міністерстві охорони здоров'я Німеччини також прокоментували ситуацію з реєстрацією в РФ вакцини від коронавірусу. У Європі для схвалення такої вакцини потрібні достатні свідчення, «отримані під час клінічних досліджень», які підтверджують її «ефективність і безпеку», заявила представниця відомства. Вона також звернула увагу на «особливе значення» третьої – останньої – клінічної фази.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія зареєструвала першу у світі вакцину від коронавірусу. Також повідомлялося, що з моменту реєстрації вакцини починається третя фаза її випробувань.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЦВК утворила обласну територіальну виборчу комісію на Волині. Хто до неї увійшов
Наступна новина «З сином час від часу переходжу на українську мову», – Погуляйко
Останні новини
Схожі новини