Російські війська завдали удару по території Білорусі з боку України

Російські війська завдали удару по території Білорусі з боку України
Російський літак Су-35. Фото ілюстративне з сайту «Ера»

Командування повітряних сил ЗСУ повідомляє, що російські літаки завдали удару по території Білорусі.

Про це відомство повідомило на своїй сторінці у «Facebook».

Зокрема, командування повітряних сил ЗСУ заявляє, що такі дії є провокацією, задля того, аби втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною на боці РФ.

«Сьогодні о 14.30 від ДПС надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця (Білорусь), зайшли на територію України, розвернулись над нашими н. п. Городище та Тумень, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані (Білорусь)», - йдеться у повідомленні.

Наразі дев’ятий прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом. Крім того, є інформація про обстріл населених пунктів Бухличі та Верхній Теребежів (Республіка Білорусь).

Також, за даними Державної прикордонної служби України, ворожі літаки спочатку залетіли на територію України, здійснили бомбардування тут, а тоді вирушили на територію Білорусі.

«Штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території після чого нанесли авіаудари по території РБ. Заліт 2 літаків з сусідньої держави фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу «Дубровиця», що на Рівненщині», - йдеться у повідомленні.

">http://

Управління СБУ у Волинській області на своїй сторінці у «Facebook» звернулось до мешканців Білорусі та заявило, що Україна не планувала і не планує жодних агресивних дій щодо її мешканців. 

«Водночас офіційно заявляємо: українські військові не планували і не планують вчиняти жодних агресивний дій стосовно Республіки Білорусь. Звертаємось до білоруського народу - не дайте використати себе у злочинній війні!» – повідомило управління СБУ у Волинській області. 

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з Путіним у Москві заявив, що «Україна готувалася напасти на спільні війська РФ та РБ на території Білорусі».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хотіли помститись. Арестович пояснив, чому російські війська завдали удару по аеродрому у Луцьку
Наступна новина Під час обстрілу аеродрому загинуло двоє лучан
Останні новини
Схожі новини