Росія хоче «скіфське золото». ВІДЕО

Росія хоче «скіфське золото». ВІДЕО

Повернення "скіфського золота" затягується.

Ці артефакти мають бути передані Києву, тому що Крим окупований, але Росія намагається привласнити експонати і затягує процес.

Про це заявила Перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на міжнародній конференції «Культурні відносини України та ЄС: перші досягнення».

Вона повідомила, що Російська Федерація не хоче повертати артефакти, які належать Музейному фонду України, наполягаючи, що це культурна спадщина народу Криму.

Предметом суперечки є колекція із 565 предметів, які були привезені для експонування в Нідерландський музей 6 лютого 2014 року. Після окупації Криму нідерландська сторона відмовилася повертати експонати кримським музеям, мотивуючи це тим, що приймала їх від України.

Міністерство культури РФ наполягає на передачі колекції «скіфського золота» у власність Росії. Окружний суд Амстердама ухвалив рішення, про повернення експонатів з кримських музеїв в Україну. Чинність контракту, на тимчасове зберігання колекції у нідерландському музеї сплив понад три роки тому отже згідно із законом, ці культурні цінності вважаються незаконно вивезеними з України і підлягають поверненню.

Тим часом через юридичні колізії артефакти досі залишаються у приватному музеї в Амстердамі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Корупція в законі: чому законопроект «Купуй українське, плати українцям» небезпечний для економіки
Наступна новина Меланія Трамп виявилась популярнішою за президента США серед американців - опитування
Останні новини
Схожі новини