Розширили перелік симптомів при COVID-19. Серед нових – тремтіння та біль у горлі

Розширили перелік симптомів при COVID-19. Серед нових – тремтіння та біль у горлі
Фото ілюстративне

Кількість симптомів коронавірусу може бути значно більшою, ніж повідомлялося раніше.Цей список доповнили озноб, тремтіння з ознобом, біль у м'язах, біль у горлі і втрата смаку або нюху.

Такого висновку дійшли американські вчені, повідомив Центр з контролю і профілактики захворювань США, пише Главком.

Раніше санітарний регулятор описував лише три загальні симптоми Covid-19: висока температура, кашель і утруднене дихання. Усі ці ознаки можуть проявлятися протягом 2-14 днів після зараження.

Центр рекомендував звертатися за допомогою до лікаря в чотирьох випадках: у разі ускладненого дихання, відчуття болю або тиску в грудях, розгубленості, якої раніше не спостерігалося, синюшного кольору обличчя або губ.

Раніше голова відділу геріатрії та геронтології Університету Еморі Каміл Воган заявив, що люди похилого віку хворі на Covid-19 демонструють «нетипові» симптоми.

За словами Воган, серед симптомів Covid-19 зазвичай виділяють три основних: це лихоманка, кашель і задишка, однак люди старшого покоління - вікова група, яка найбільше схильна до ризику важких ускладнень або смерті від коронавіруса - можуть не мати жодного з цих симптомів.

«Літні люди на ранній стадії захворювання можуть спати більше звичайного або втратити апетит. Вони можуть здаватися «надзвичайно апатичними», втрачати орієнтацію в просторі, відчувати запаморочення і падати. Іноді вони просто перестають говорити», - навела приклад лікар.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лінія магазинів EVA забезпечила опорні лікарні України засобами дезінфекції
Наступна новина В Україні підтверджено 9 410 випадків COVID-19. За добу – 401
Останні новини
Схожі новини